Mardin'de elektrik dağıtım şirketi hakkında suç duyurusu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, "Kaçak elektrik" kullandığı gerekçesiyle elektrik dağıtım şirketince hakkında tutanak tutulan, itiraz üzerine "Kaçağa rastlanmadı" şeklinde yeniden rapor düzenlenen vatandaş, cezası iptal edilmeyince mahkemeye başvurdu.

Haberler 13.07.2020 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Nusaybinin Dicle Mahallesinde ikamet eden Ahmet Ayn telefonuna SMS yoluyla Elektrik irketi tarafndan 421 TL elektrik faturas geldi. Bir ay içerisinde ikinci faturann daha gelmesi üzerine elektrik datm irketine bavuran Ay, faturann gerekçesini örenmek istedi.

Elektrik datm irketi tarafndan Aya verilen 12 Haziran 2020 tarihli Kaçak/Usulsüz Elektriin Kullanm tutananda, Yaplan kontrolde abonenin sayaç dndan harici faz çektii tespit edildi. Video kayd alnd. Güvenlik nedeniyle enerjisi kesilemeden kaça iptal edilemedi. ifadesi yer ald.

TRAZ ÜZERNE KNC KONTROL YAPILDI

Tutana gören Ay, apartmanda yaadn belirterek kaçak kullanmadn ve tutanaa itiraz ettiini belirterek saatinin detayl kontrol edilmesi talebinde bulundu.

Elektrik datm irketi, yaplan itiraz deerlendirmeye ald ve 16 Haziran 2020 tarihinde Ahmet Ayn elektrik saatinde detayl bir inceleme daha yapt. nceleme sonucunda, Kurum talimatna istinaden mevcut adresteki aboneye gidildi. Anlk yaplan kontrol ve ölçümlerde sayacn doru deer kaydettii görüldü. Abonenin daire içerisinde iç tesisat kontrolü yapld. Yaplan kontrollerde tesisata yönelik herhangi bir bulguya rastlanamad. eklinde yeni bir tutanak tutuldu.

CEZANIN PTAL EDLMESN BEKLERKEN, RET CEVABIYLA KARILATI

Elektrik irketi tarafndan tutulan tutanaklar sonucu kendisine kesilen cezann iptal edilmesini bekleyen Ahmet Ay, telefonuna gelen bir SMSle, tiraznz ret edildi mesajyla karlat.

Bunun üzerine toplad tüm belgeleri avukatna teslim eden Ay, elektrik datm irketi hakknda suç duyurusunda bulundu.

MADEM KAçAK VAR, NEDEN MLLETE 10 BN, BANA 421 TL CEZA YAZILDI

Elektrik irketinin tutumuna tepki gösteren Ahmet Ay, elektik irketinin kaçak ekiplerinin saatlere bakmadan hayali olarak ceza yazdn söyledi.

Kullanmad halde kendisine kaçak elektrik cezas kesilmesini kabul etmeyeceini, tüm yasal mecralarda hakkn arayacan ifade eden Ay, Bana kesilen cezann hayali olduunu uradan çkarabilirsiniz. Apartmanda oturduum için, kaçak kullanmadm elektrik irketi personelleri de biliyor. Madem kaçak kullanyorum; neden millete 10 bin, 15 bin TL ceza yazlrken, bana sadece 421 TL ceza yazlyor. Burada bir sorun yok mu sizce? Tamam kaçak kullananlara ceza kesin, haklsnz. Ama yalandan, harici hattan, bilmem hangi bahanelerle kaçak kullanmayanlara niye ceza kesiyorsunuz? Allah için yetkililer buna bir dur demelidir. 421 TL için gerekirse 10 Bin TL harcayacam ama hakkm bu insanlara brakmayacam. eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git