Marketlerin saati değişti

Diyarbakır'da marketlerde hizmet saati değiştirildi, müşteri yoğunluğu azaltıldı İÇİŞLERİ Bakanlığı'nın koronavirüsle mücadele kapsamında marketlerin çalışma saati ve müşteri sayısına yönelik genelgenisinin ardından Diyarbakır'daki marketlerde önemler artırıldı. Açık kalma saatleri 09.0021.00 olarak güncellendi, her 100 metrekarede 10 müşterinin bulunmasına dikkat edildi.

Haberler 25.03.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri Bakanlnca 81 il valiliine, koronavirüs salgnyla mücadele kapsamnda, marketlerin çalma saatinin 09.0021.00 olarak deitirilmesine, içeride belirlenen sayda müteri varsa bunlardan dar çkan olmadan bakalarnn alnmamasna yönelik genelge gönderildi. Genelgenin ardndan bugün Diyarbakrdaki marketlerde koronavirüs önlemleri de artrld. Uygulamadan hem market sahipleri hem de alveri yapanlar, memnun olduunu söyledi. Kentte marketlerin açk kalma saatleri 09.0021.00 olarak güncellendi, her 100 metrekarede 10 müterinin bulunmasna dikkat edildi, kasa kuyruunda ise her müteri arasnda 1,5 metre mesafe uygulamas balatld.

SEBZE VE MEYVELER PAKET SATILACAK

Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Bakan Alican Ebedinolu, market iletmecilerine genelgeyle ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarn belirterek, uygulamann koronavirüs ile mücadelede önemli olduunu söyledi. Ebedinolu, Diyarbakrdaki marketlere bu konuyla ilgili gereken uyarlar yaptk. Esnafmz da bu uyarlara hemen uymaya balad. Meyve ve sebzelerin de pakete girmesiyle ilgili yönetmenlik çkmt. Bu konuda da hemen hzl bir ekilde meyve ve sebzeler de artk ellenmeden paket eklinde satlmaya balanacaktr. Bu uygulama bütün kente yaylacaktr. Biz esnaf ve sanatkarlarmzn ile haklmzn bakanlmzn alm olduu bu tedbirlere uyulmasn istiyor ve diliyoruz. çünkü sonuçta salmz olmadan hiçbir eyin olmayaca bir gerçektir. Bu konuda da inanyorum ki gerek Türkiyedeki bütün vatandalarmz gerekse bölgemiz, ilimiz bu uyarlara ve bu tedbirlere uyacaktr dedi.

MÜTERLERN ETKLENMES çN ÖNLEM ALDIK

Market yöneticisi Sait Karaarslan, çileri Bakanlnn yaymlad genelgeye hem kendilerinin hem de müterilerin uyduunu belirterek, Marketimizde hiçbir ürün kstlamasna gidilmedi. Özellikle kolonyada ciddi bir sknt vard ama koronavirüsün balad günden bugüne hala kolonya reyonlarmz dolu. Bakanln alm olduu karar dorultusunda marketimizin açk kalma süresini 09.00-21.00 olarak güncelledik. Bunun yannda tüm çalanlarmzn kendi güvenliklerini ve müterilere olan güvenlii salamalar için hem eldiven hem maske konusunda ilk günden beri duyarllmz devam etmektedir. Ayrca maazalarmzda her 100 metrekarede 10 müterinin girebilecei pozisyonlar da aldk. Kasalara yakn yerde 1er metre mesafelerle çizgilerimizi çizdik. Müterilerin dier müterilerden etkilenmemesi için tüm önlemlerimizi alm bulunmaktayz diye konutu.

Market müterisi Özkan Özekinci ise Toplum olarak herkesin üzerine düen görevi yapmas önemli. Mesafelerimizi koruyup, poetlerimizi hijyenik bir ekilde, girilerde eldiven vermelerini çok önemsedim

LK GÜNLERDE çOK FAZLA YIILMA OLDU

Market sahibi Bayram Aslan Son günlerde pek bir younluk olmuyor. Dar çok kii çkmyor. Marketlerle ilgili düzenleme yapldnda biz marketin giri kapsna uyar yazsn astk. Tedbirlerimizi aldk. Younluk olmas durumunda biz burada müterilerimizi uyaryoruz. Elimizden geldiince tedbir almaya çalyoruz. lk günlerde çok fazla ylma oldu. u an öyle bir younluk yok. Salk Bakanlnn gerekmedikçe dar çkmayalm eklindeki uyarsna insanlar uymaya balad. u an bir problem yok. Sabah 09.00 da açyoruz akam 21.00 da kapatyoruz dedi.

KALABALIK GÖRDÜÜM ORTAMA GRMYORUM

Markete alveri için gelen Bahar Yalçn Evden çok çkmyorum. Bir ihtiyacm olduu zaman çkyorum. Kalabalk gördüüm bir ortama girmiyorum. Market eczane ve hastaneye gitmiyorum. htiyacmz olduu zaman mecbur çkmak zorunda kalyoruz. Markete geldiim zaman kapdaki uyar yazsn gördüm. nsanlarn buna uymas gerekiyor. En bata yallarn. Öle saatlerinden sonra marketlerde younluk oluyor. Sabah ya da akam üzerine dar çkyoruz. dedi.

UYARI YAZISINI GR KAPISINA ASTIK

Markete gelen müterilerin ellerine dezenfektan döken kasiyer Muhammet Aslan ise Düzenlemenin ardndan uyar yazsn giri kapsna astk. u an için bir younluk yok ama olduu zaman müterilerimizi mesafeli olarak içeriye alyoruz. Geçtiimiz günlerde younluk daha fazlayd. diye konutu.

Ana Sayfaya Git