"Matadorlar" çetesi çökertildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 83 yaşındaki bir kadının 500 bin lira değerindeki altın ve dövizini çalan zanlıları yakaladı

Haberler 15.06.2020 - 09:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankara polisi, 83 yandaki bir kadnn 500 bin lira deerindeki altn ve dövizini çalan zanllar yakalamasnn ardndan, anlurfa merkezli Matadorlar çetesini çökertti.

Alnan bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüü Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirlii ekipleri, çeitli yöntemlerle dolandrclk yapan iki zanlnn yakalanmas için çalma balatt.

Son olarak 83 yandaki bir kadnn 500 bin lira deerindeki altn ve dövizini çalan zanllar, polis ekiplerinin fiziki takibi sonucu yakaland. Yal kadna çalnan altnlar ve dövizleri teslim edildi.

Üç LDE E ZAMANLI OPERASYON

Gözaltna alnan zanllarn, emniyetteki sorgularnda birlikte hareket ettikleri suç örgütünün nasl çaltn ve örgütün tepe kadrosundakilerin isimlerini itiraf etmeleri üzerine ekipler, tekrar çalma balatt.

Örgütün anlurfada çar merkezini andran bir adresten telefonla arayp ulatklar madurlara kendilerini polis ve savc olarak tanttklar ve türlü bahanelerle vatandalarn paralarn aldklar tespit edildi.

Bunun üzerine ekipler, kendi aralarnda mail yoluyla iletiim kuran 4 üpheliye yönelik stanbul, anlurfa ve Adanada e zamanl operasyon düzenledi.

Gözaltna alnan 4 üpheli, uçakla Ankara Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirliine getirilerek sorguya alnd. Yaplan çalmalar ve çapraz sorgu neticesinde 9 ayr olay aydnlatld.

anlurfa merkezli Matadorlar olarak adlandrlan çetenin üyeleri, emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git