Mavi vatan söyleşisi!

Diyarbakır'da "Denizlerdeki Misak-ı Milli Mavi Vatan" söyleşisi düzenlendi

Haberler 17.01.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Denizlerdeki Misak- Milli Mavi Vatan konulu söylei gerçekletirildi.

Erdemliler Hareketi Dernei Diyarbakr ubesince Kayapnar Kültür Merkezinde düzenlenen program öncesi Mavi Vatan ile ilgili fotoraf sergisi gezildi.

Sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla balayan programn açlnda konuan dernein Diyarbakr l Bakan Atilla Kaymaz, milli mesele olan mavi vatan Diyarbakrda konumaktan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

KÜLÜNK KATILAMADI

Kaymaz, Bugün hem gururlu ve umutlu olduum kadar çokta üzüntülüyüm. çok kymetli milletvekilimiz Metin Külünk, geçirdii ani bir rahatszl nedeniyle uanda hastanededir. Kendisine huzurlarnzda acil ifalar diliyorum. Düzlemi olduumuz söyleiye de hepiniz hogeldiniz dedi.

Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yayc ise Diyarbakrda bulunmaktan duyduu memnuniyeti belirterek, mavi vatann milli bir mesele olduunu ifade etti.

Daha sonra Yayc ile gazeteci ve yazar Ardan Zentürk Denizlerdeki Misak- Milli Mavi Vatan konulu söyleide konutu.

Zentürk, Böyle seçkin bir heyetle bulutuumuz için çok gururluyuz. Diyarbakr benim çocukluk anlarmn ehirdir. Ben bir yl bu ehrin çok önemli okulunda daimi parasz yatl olarak okudum. 1967 ylnda henüz 12 yandayken, imdiki ismi Diyarbakr Anadolu Lisesinin bir örenicisi olma mutluluunu yaadm. Bu yüzden bu ehire ne zaman çarldysam koarak gelmiimdir. Ben belki sizden çok uzak bir corafyada kendi halinde yaayp giden bir gazeteciyim ama ben bir Diyarbakrlym diye konutu.

Söyleiye katlan Kayapnar lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Ünal Koç, emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yayc, gazeteci yazar Ardan Zentürk ve vatandalar Mavi Vatan konulu resim sergisini de gezdi.

Ana Sayfaya Git