Mavi vatan söyleşisi!

Diyarbakır'da "Denizlerdeki Misak-ı Milli Mavi Vatan" söyleşisi düzenlendi

Mavi vatan söyleşisi!

Diyarbakır'da "Denizlerdeki Misak-ı Milli Mavi Vatan" konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Erdemliler Hareketi Derneği Diyarbakır Şubesince Kayapınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen program öncesi "Mavi Vatan" ile ilgili fotoğraf sergisi gezildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan derneğin Diyarbakır İl Başkanı Atilla Kaymaz, milli mesele olan mavi vatanı Diyarbakır'da konuşmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

KÜLÜNK KATILAMADI

Kaymaz, “Bugün hem gururlu ve umutlu olduğum kadar çokta üzüntülüyüm. Çok kıymetli milletvekilimiz Metin Külünk, geçirdiği ani bir rahatsızlığı nedeniyle şuanda hastanededir. Kendisine huzurlarınızda acil şifalar diliyorum. Düzlemiş olduğumuz söyleşiye de hepiniz hoşgeldiniz” dedi.

Emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı ise Diyarbakır'da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti belirterek, mavi vatanın milli bir mesele olduğunu ifade etti.

Daha sonra Yaycı ile gazeteci ve yazar Ardan Zentürk "Denizlerdeki Misak-ı Milli Mavi Vatan" konulu söyleşide konuştu.

Zentürk, “Böyle seçkin bir heyetle buluştuğumuz için çok gururluyuz. Diyarbakır benim çocukluk anılarımın şehirdir. Ben bir yıl bu şehrin çok önemli okulunda daimi parasız yatılı olarak okudum. 1967 yılında henüz 12 yaşındayken, şimdiki ismi Diyarbakır Anadolu Lisesi’nin bir öğrenicisi olma mutluluğunu yaşadım. Bu yüzden bu şehire ne zaman çağrıldıysam koşarak gelmişimdir. Ben belki sizden çok uzak bir coğrafyada kendi halinde yaşayıp giden bir gazeteciyim ama ben bir Diyarbakırlıyım” diye konuştu.

Söyleşiye katılan Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Ünal Koç, emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, gazeteci yazar Ardan Zentürk ve vatandaşlar “Mavi Vatan” konulu resim sergisini de gezdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz