Melek'ten melekçe bağış!

Diyarbakır'da virüsü yenerek sağlığına kavuşansağlık görevlisi Melek Yıldırım, plazma bağışıyla başka vakalara umut oldu.

Haberler 17.04.2020 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda 112 Acil Salk Hizmetlerinde paramedik olarak görev yapan ve koronavirüs tedavisinin ardndan taburcu olan Melek Yldrm (28), immün plazma baçs oldu. Doum gününde koronavirüs tehisi konulduktan sonra 13 günlük tedavisinin ardndan taburcu olan ve yeniden doduunu anlatan Yldrm, Ben iyi bir ekilde atlattm ama bu süreci atlatamayan, zorluk çeken birçok hastamz mevcut. Hastala yakalanm, tedavisi sonlandrlm her bireyin plazma baçs olmasn istiyorum. Bu süreçte hepimiz birbirimize destek olalm dedi.

Diyarbakr l Salk Müdürlüü bünyesinde 112 Acil Salk Hizmetlerinde paramedik olarak görev yapan Melek Yldrma, doum günü de olan 16 Mart günü üphe üzerine koronavirüs testi yapld Test sonucu pozitif çkan Yldrm, Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde 13 gün boyunca tedavi gördü. Tedavisi baaryla sonuçlanan Yldrm, taburcu olarak, 14 günlük karantinaya alnd. Melek Yldrm, karantina sürecinin bitmesiyle soluu yine hastanede alarak, kentteki ilk immün plazma baçs oldu. Aradan bir hafta geçtikten sonra ikinci kez bata bulunan Yldrm, koronavirüsü yendiini belirterek, koronavirüs tedavisi olan herkesin baç olmas çarsnda bulundu.

DOUM GÜNÜMDE ÖRENDM

Koranavirüs testinin pozitif çktn doum gününde örendiini anlatan Yldrm, Tedavi sürecim 13 gün sürdü ve iyi bir ekilde tamamland. Tedavi sürecinden sonra yeniden domu gibi hissettim. Ben iyi bir ekilde atlattm ama bu süreci atlatamayan, zorluk çeken birçok hastamz mevcut. Bunlar için plazma bana karar verdim. lk plazma ban 8 Nisanda yaptm. kinci plazma ban da dün yaptm. Arl bir ilem deil. Plazma bandan sonra herhangi bir salk problemi de yaamyorsunuz. Plazma baçlarnn saysnn artmas gerekiyor. Bu süreçte vatandalarmzn evde kalmalarn, dar çkarken de sosyal mesafelerini korumalarn istiyorum. Hastala yakalanm, tedavisi sonlandrlm her bireyin plazma baçs olmasn istiyorum. Bu süreçte hepimiz birbirimize destek olalm diye konutu.

BAIçILARIN BAKALARINA HAYAT VERECEKLERN BLMELERN STYORUZ

Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde Erikin Hematolog olarak görev yapan Doktor Cengiz Demir, koronavirüsün tüm dünyada olduu gibi Türkiyede de gündemi igal etmeye devam ettiini vurgulayarak, unlar kaydetti:

Birçok insanmz maalesef bu hastaln pençesinde sava veriyor. Tabi bu hastaln tedavisi ile ilintili olarak hem antiviral tedaviler de tedavi unsuru olarak verilirken ayn ekilde tamamlayc baz tedavi yöntemlerini de hizmete sokmu durumdayz. mmün plazma dediimiz tedavi metodunu birçok hastamza imdiye kadar uygulam olduk. Tabi bunu yaparken de kayna insan olan bir uygulama bu. yilemi olan bütün vatandalarmza çarda bulunmak istiyorum, immün plazma dediimiz ve kendilerinden alacamz plazmann da ciddi ekilde bu hastalarn yaamasna katkda bulunacan hatrlatmak istiyoruz. Melekten de ikinci kez plazmasn alp bir hastaya vereceiz. Donörlere herhangi bir sknt yaamayacaklarn belirtmek istiyorum. Bunu garanti ediyoruz. lem süreci çok uzun deil. 45 dakikada i bitiyor. Aldmz plazma ile bakalarna hayat vereceklerini bilmeleri ve bilincinde olmalar gerektiini söyleyerek kendilerini buraya davet ediyorum. Hastanemiz Salk Bakanlnn koronavirüs hastanesi olarak belirledii bir hastane. u anda tüm hekimlerimizle, yardmc salk personelimizle hastalarmza yardmc olmaya çalyoruz. Allaha ükür durum iyiye gidiyor. Hastalarmz pei sra taburcu etmeye baladk. Bu süreçte vatandalarmzn duyarl olmas gerekiyor. Alnan önlemleri sonuna kadar uygulamalar, salk otoritesinin önerilerini dinlemelerini istiyoruz.

Ana Sayfaya Git