Memur-Sen'den Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı söylemlerine tepki

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman ve Elazığ'da yapılan basın açıklamalarıyla, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı söylemlerine tepki gösterildi.

Haberler 28.10.2020 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Memur-Sen Diyarbakr ubesi, Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macronun slama olan dümanln ve Peygamber Efendimize hakaret edenleri adeta sahiplenmesini yapt basn açklamasyla telin etti.

Diyarbakr merkez Yeniehir ilçesinde bulunan sendika binasnda düzenlenen basn açklamasn Diyanet-Sen Diyarbakr ube Bakan Ömer Evsen okudu.

Macronun aslnda bir görüntüden ibaret olduunu belirten Evsen, Avrupa ülkelerindeki slam kart fiil ve söylemlere, Müslümanlara yönelik yaplan kirli oyunlara dikkati çekti.

Avrupada birçok ülkede bir cinnet hali yaandn dile getiren Evsen, Yabanc dümanl, rkçlk ve slamofobi, o mehur Avrupa akln esir alm, çoulculuk söylemlerinin srças dökülmü ve nihayet ar sa siyasetin ürettii politikalar siyaseti belirler hale gelmitir. dedi.

EMPERYALSLERN TAERONLUUNU YAPANLARIN SONLARI YAKINDIR

Evsen, Almanyada cami baskn, Hollandada Gert Wildersin terör ve iddet içeren konumalar ve nihayet Macronun ifade hürriyeti arkasna snarak slama ve Peygamberine saldran unsurlara sahip çkmas cinnetin boyutlarn göstermektedir. Kutsal emanetlerimizin mekn olmakla yetinip, kutsala sahip çkmay beceremeyen Suudi Arabistan yönetimini ve onunla ayn kulvarda bulunan Birleik Arap Emirliklerini de tarih ve bizler not ediyoruz. Dine ve Kutlu Nebiye dönük hakaret faillerinin kuyruuna taklan ülke ve yöneticilerin, emperyalist taeronluu ve kapitalistlerin sömürü baronluu sfatlarnn sona ermesinin de yakn olduuna inanyoruz. ifadelerini kulland.

slama yönelik yaplan tüm sözlü saldrlarn fikir ve ifade özgürlüü olarak nitelendirilmesine tepki gösteren Evsen, Hemen belirtelim ki; insanln inançlarn hedef almak özgürlük deil, küstahlktr. Avrupadaki kimi siyasetçilerde olduu gibi Macron da kirli siyasetine malzeme aramaktadr. Macronun sözde ifade özgürlüü ad altnda dorudan insanlarn inançlarna saldran ve neresinden bakarsanz bakn kin, nefret ve terörle ekillenmi zihinler tarafndan çizilmi karikatürlere sahip çkarak teröre ve kine ortak olmaktadr. eklinde konutu.

NANCA VE DEERLERE SAVA AçANLARA KARI BRLKTE MÜCADELE EDECEZ

Evsen, Hiç kimse, bakalarnn dinine, hükümlerine ve kutsallarna hakaret etme, onlar yok etme hakkna sahip deildir ve olamayacaktr. Biz insanz, elbette inanacaz, onurumuzu savunacaz ve inancmz ve deerlerimizi koruyacaz. nanca ve deerlere sava açanlara, kutsallarmza hakaret edenlere kar dayanmay güçlendireceiz ve birlikte mücadele edeceiz. dedi.

Macron gibilerinin tetikçi konumunda olduklarn dile getiren Evsen, Bizim gözümüzde Macron ve benzerleri emperyalistlerin amelesi, kapitalistlerin finans baronlarnn hademesidir ve dünya üzerinden silinmeye mahkmdur. Bu tezgh temelde, slam ya da insan önemsemeyen, hayat dünyay ve iktisad kendi tekelinde gören emperyalist tapnan, kapitalist övalyelerinin unvanlarn, imknlarn ve düzenlerini kaybetmeme feryadndan baka bir ey deildir. ifadelerini kulland.

Sendika üyeleri Mardinde akir Nuholu Camisi önünde, rnakta Cumhuriyet Meydannda, Siirtte ve Batmanda sendika binasnda, Elazda öretmenevi önünde yaptklar basn açklamasyla, Macronun slam kart söylemlerine tepkilerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git