Görüş Bildir

Memur-Sen'den Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı söylemlerine tepki

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) tarafından Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Siirt, Batman ve Elazığ'da yapılan basın açıklamalarıyla, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam karşıtı söylemlerine tepki gösterildi.

Memur-Sen'den Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un İslam karşıtı söylemlerine tepki

Memur-Sen Diyarbakır Şubesi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un İslam’a olan düşmanlığını ve Peygamber Efendimize hakaret edenleri adeta sahiplenmesini yaptığı basın açıklamasıyla tel’in etti.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesinde bulunan sendika binasında düzenlenen basın açıklamasını Diyanet-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Ömer Evsen okudu.

Macron’un aslında bir görüntüden ibaret olduğunu belirten Evsen, Avrupa ülkelerindeki İslam karşıtı fiil ve söylemlere, Müslümanlara yönelik yapılan kirli oyunlara dikkati çekti.

Avrupa’da birçok ülkede bir cinnet hali yaşandığını dile getiren Evsen, “Yabancı düşmanlığı, ırkçılık ve İslamofobi, o meşhur Avrupa aklını esir almış, çoğulculuk söylemlerinin sırçası dökülmüş ve nihayet aşırı sağ siyasetin ürettiği politikalar siyaseti belirler hale gelmiştir.” dedi.

“EMPERYALİSLERİN TAŞERONLUĞUNU YAPANLARIN SONLARI YAKINDIR”

Evsen, “Almanya’da cami baskını, Hollanda’da Gert Wilders’in terör ve şiddet içeren konuşmaları ve nihayet Macron’un ifade hürriyeti arkasına sığınarak İslam’a ve Peygamberine saldıran unsurlara sahip çıkması cinnetin boyutlarını göstermektedir. Kutsal emanetlerimizin mekânı olmakla yetinip, kutsala sahip çıkmayı beceremeyen Suudi Arabistan yönetimini ve onunla aynı kulvarda bulunan Birleşik Arap Emirlikleri’ni de tarih ve bizler not ediyoruz. Dine ve Kutlu Nebi’ye dönük hakaret faillerinin kuyruğuna takılan ülke ve yöneticilerin, emperyalist taşeronluğu ve kapitalistlerin sömürü baronluğu sıfatlarının sona ermesinin de yakın olduğuna inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

İslam’a yönelik yapılan tüm sözlü saldırıların fikir ve ifade özgürlüğü olarak nitelendirilmesine tepki gösteren Evsen, “Hemen belirtelim ki; insanlığın inançlarını hedef almak özgürlük değil, küstahlıktır. Avrupa’daki kimi siyasetçilerde olduğu gibi Macron da kirli siyasetine malzeme aramaktadır. Macron’un sözde ifade özgürlüğü adı altında doğrudan insanların inançlarına saldıran ve neresinden bakarsanız bakın kin, nefret ve terörle şekillenmiş zihinler tarafından çizilmiş karikatürlere sahip çıkarak teröre ve kine ortak olmaktadır.” şeklinde konuştu.

“İNANCA VE DEĞERLERE SAVAŞ AÇANLARA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ”

Evsen, “Hiç kimse, başkalarının dinine, hükümlerine ve kutsallarına hakaret etme, onları yok etme hakkına sahip değildir ve olamayacaktır. Biz insanız, elbette inanacağız, onurumuzu savunacağız ve inancımızı ve değerlerimizi koruyacağız. İnanca ve değerlere savaş açanlara, kutsallarımıza hakaret edenlere karşı dayanışmayı güçlendireceğiz ve birlikte mücadele edeceğiz.” dedi.

Macron gibilerinin tetikçi konumunda olduklarını dile getiren Evsen, “Bizim gözümüzde Macron ve benzerleri emperyalistlerin amelesi, kapitalistlerin finans baronlarının hademesidir ve dünya üzerinden silinmeye mahkûmdur. Bu tezgâh temelde, İslam’ı ya da insanı önemsemeyen, hayatı dünyayı ve iktisadı kendi tekelinde gören emperyalist tapınağın, kapitalist şövalyelerinin unvanlarını, imkânlarını ve düzenlerini kaybetmeme feryadından başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.

Sendika üyeleri Mardin'de Şakir Nuhoğlu Camisi önünde, Şırnak'ta Cumhuriyet Meydanında, Siirt'te ve Batman'da sendika binasında, Elazığ'da öğretmenevi önünde yaptıkları basın açıklamasıyla, Macron'un İslam karşıtı söylemlerine tepkilerini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi