Ülke genelinde bugün havanın çok bulutlu geçmesi bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan duyuruya göre, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneybatısı, Karadeniz (Çorum, Amasya hariç), Doğu Anadolu (Malatya hariç) ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kilis çevrelerinin yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Haberler 30.03.2020 - 10:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yalarn Güneydou Anadolunun kuzeydousunda, Dou Anadolunun güneydousunda, stanbul, Kocaeli, Yalova, Hatay ve Osmaniyede kuvvetli olaca tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüü tarafndan yaplan son deerlendirmelere göre; ülke genelinin yal geçecei tahmin ediliyor.

Genellikle yamur ve saanak, Dou Akdeniz ile Güneydou Anadolu da yer yer gök gürültülü saanak eklinde olaca tahmin edilen yalarn, Güneydou Anadolunun kuzeydousunda, Dou Anadolunun güneydousunda, stanbul, Kocaeli, Yalova, Hatay ve Osmaniyede kuvvetli olmas bekleniyor.

Hava scaklklarnda önemli bir deiiklik olmayaca, ülke genelinde mevsim normallerinin altnda seyredecei tahmin ediliyor.

Rüzgrn genellikle güney ve güneybat yönlerden hafif ara sra orta kuvvette, Dou Akdenizde kuvvetli, Hatay, Osmaniye (Merkez), Kilis ve Gaziantepte frtna ve zaman zaman kuvvetli frtna (60-90 Km/saat) eklinde esmesi bekleniyor.

Frtna uyars

Hatay, Gaziantep, Osmaniye (Merkez) ve Kiliste rüzgrn akam saatlerine kadar güneybat yönlerden frtna zaman zaman kuvvetli frtna (60-90 Km/saat) eklinde esecei tahmin ediliyor. Meydana gelmesi muhtemel aaç ve direk devrilmesi, çat uçmas, soba ve baca gaz zehirlenmeleri gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr.

Kuvvetli ya uyars

Yalar Güneydou Anadolunun kuzeydousunda, Dou Anadolunun güneydousunda, stanbul, Kocaeli, Yalova, Hatay ve Osmaniyede kuvvetli olaca tahmin edildiinden meydana gelebilecek ani sel, su baskn, ya annda kuvvetli rüzgr, Dou Akdenizde yerel dolu ya gibi olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmaldr.

Ana Sayfaya Git