Mezopotamya marka oluyor

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Açıkgöz: "2021'de 'Mezopotamya' markasının lansmanını yapacağız"

Haberler 09.11.2020 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

GAP Bölge Kalknma daresi Bakan Mehmet Açkgöz, 2021 ylnn ocak veya ubat aynda Mezopotamya markasnn lansmann gerçekletireceklerini söyledi.

Açkgöz, Diyarbakr, Mardin ve anlurfann turizm potansiyelinin tantlmas amacyla Mezopotamya Kültür Rotas Projesi kapsamnda Diyarbakrda düzenlenen Kültür ve nanç Destinasyonu çaltayna ilikin, AA muhabirine açklamada bulundu.

Gelitirdikleri Mezopotamya markasnn 9 ili kapsadn belirten Açkgöz, 2021 ylnn ocak veya ubat aynda Mezopotamya markasnn lansmann gerçekletireceiz. Bu markay besleyecek iletiim eylem plan çerçevesinde hem hikayesini hem müziini, ulusal ve uluslararas anlamda tantm stratejisini ortaya koyacaz. dedi.

MEZOPOTAMYA MARKASININ LANSMANINI YAPACAIZ

Karacada Kalknma Ajans Genel Sekreteri Hasan Maral da çaltayda üç kentin turizm vizyonunun tartldn anlatt.

Katlmc sektör temsilcilerinin somut önerilerde bulunduklarn dile getiren Maral, çaltayda gerek pandemi sonras turizm çeitlilii gerekse bölgede yaratlan bu heyecann somuta dönmesi adna birçok eylem ortaya çkarlm olacak. diye konutu.

Dicle Kalknma Ajans Genel Sekreteri Ahmet Alanl ise çaltayda, Diyarbakr, Mardin ve anlurfann turizm alannda yaad temel sorunlarn tartldna iaret ederek, unlar aktard:

Bakan yardmclarmzn ve 3 il valimizin katlmas Mezopotamya markamzn bilinirlii anlamnda çok büyük anlam ifade ediyor. Bugün bir çaltay yapyoruz ama önemli olan markamzn bir ekilde yava yava ülkenin gündemine gelmesi.

Ana Sayfaya Git