Mutsuzluk istemiyoruz

Mutsuzlar Sokağı'nın mutlu sakinleri sokak ismini değiştirmek istiyor

Haberler 14.03.2020 - 11:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tarihi ve tescilli yaplaryla açk hava müzesini andran, farkl kültür, dil ve dinden insanlarn hogörüyle, kardeçe yaad Mardinde, sit alannda yer alan Teker Mahallesinin 120 haneli Mutsuzlar Soka sakinleri yaamlarn mutlu ve huzurlu bir ekilde sürdürüyor.

Türk, Kürt, Arap ve Süryaniler; çeme, abbara (binalarn altndan sokaklar birbirine balayan küçük geçit) ve konaklarn yer ald sokan isminin yaamlarn yanstmadn belirterek isim deiiklii talep ediyor.

- Dünyann en mutlu insanlaryz

Mahalle Muhtar Veysi Toparl, burada 35 yllk muhtarlk yaptn belirterek Türkiyenin önemli, gözde ehrinin güzel bir mahallesinde yaadklarn söyledi.

Toparl, mahallelerinde bir sokann isminin Mutsuzlar Soka olduunu dile getirerek, Sokan ismi çok önce verilmi. Neden bu ismin yazldna bir anlam veremiyoruz. Tarihi bir sokamz. Mutluyuz. Halkmz çok mutlu. dedi.

Sokakta farkl dil ve dine mensup insanlarn bir arada, kardeçe yaadna iaret eden Toparl, öyle konutu:

Türk, Kürt, Arap, Süryani hepimiz bir arada yayoruz. Kesinlikle mutsuz deiliz, dünyann en mutlu insanyz. sim deiikliine gitmek istiyoruz. Sokan ismini Mutluluk Soka yapacaz. çünkü biz mutluyuz, umutluyuz. Allah devletimizden raz olsun, huzurumuz da var. Bu ehir gibi dünyada baka ehir yok. Burada geçmite adliye saray vard, yannda da saray çemesi var. Adaletin iledii yerde nasl mutsuz olunur? Bu sokan adnn Mutluluk Soka olmas gerekir.

- çok ükür çok mutluyuz

Sokan sakinlerinden Abdullatif Kalkan, bu sokakta doup büyüdüünü, ailece yllardr burada yaamlarn sürdürdüklerini belirtti.

Sokan ismi Mutsuzlar ama biz çok mutluyuz. çok ükür Allaha, çok mutluyuz. Devletimiz var olsun, milletimiz var olsun mahallemiz de var olsun. ifadesini kullanan Kalkan, sokan isminin Mutluluk Soka olarak deitirilmesini istediklerini söyledi.

Abdurrahman Ekin ise sokaklarnn isminin mutsuzluk ile anlmasndan rahatszlk duyduklarn aktararak ismin deitirilmesini beklediklerini dile getirdi.

Ana Sayfaya Git