Narko teröre tırpan!

Lice, Kulp ve Hani üçgeninde uyuşturucu ticaretini yapanların kimlikleri belirlendi. 42 adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 31 şüpheliden 19'u tutuklandı.

Haberler 26.01.2021 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yl 21 olayda Diyarbakrda ele geçirilen 2 milyon 514 bin kök kenevir, 2 ton 407 kilogram esrar ve 337 kilogram skunk maddesinin sahibi olarak ticaretini yapan ve aylar süren titiz çalmalar sonucu kimlikleri belirlenen üphelilerin yakalanmas amacyla düzenlenen operasyonda gözaltna alnan 31 zanldan 19u tutukland.

UYUTURUCU KAçAKCILARI

l Jandarma Komutanlnca narko terörizmle mücadele kapsamnda yürütülen çalmalarda, 2020 ylnda gerçekletirilen 21 operasyonda ele geçirilen 2 milyon 514 bin kök Hint keneviri, 2 ton 407 kilogram esrar ve 337 kilogram skunk maddesinin sahibi olarak ticaretini yapan üphelilerin kimlikleri tespit edildi.

42 ADRESE OPERASYON

Eren-2 Narko-Terör Trpan Operasyonu kapsamnda, 23ü Diyarbakr ve Lice ilçe merkezinde, 19u Lice ve Hani ilçesi krsalnda toplam 42 adrese e zamanl operasyon düzenlendi. Diyarbakr ve Lice ilçesi merkezinde, Licenin Dibek, Yolçat, Kutlu, Dallca ve Arakl Mahalleleri ile Hani ilçesinin çal Mahallesinde 42 adreste 31 zanl gözaltna alnd.

SLAH VE UYUTURUCU

üphelilerin adreslerinde yaplan aramalarda; 22 kilo esrar, 2 ruhsatsz tabanca ve 2 av tüfei ele geçirildi. Jandarmadaki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edilen üphelilerden 19u, çkarld mahkemece tutuklanrken, 7si de adli kontrol artyla serbest brakld. 5 üphelinin jandarmadaki ilemleri sürüyor.

SVEREK YOLUNDA ESRA

Diyarbakrdan anlurfa yönüne giden yolcu otobüsü Selimpnar Mahallesindeki uygulama noktasnda durduruldu.

Narkotik köpei Lewis ile bagajda yaplan aramada, bir valizde iki parça halinde 10 kilo 820 gram kubar esrar bulundu. Narkotik Suçlarla Mücadele ubesi ekiplerince gözaltna alnan V.C, ifadesi alnmak üzere Siverek lçe Emniyet Müdürlüüne götürüldü. lemleri tamamlanan üpheli, çkarld nöbetçi mahkemece uyuturucu madde ticareti yapmak suçundan tutukland.

KROKNN KIYMETLENDRLMES

Bu arada, PKKya ait silah ve mühimmat bulundu.

l Jandarma Komutanlnca 3 Ekim 2020de icra edilen operasyonda etkisiz hale getirilen Doktor Amara kod isimli terörist Müzeyyen Aydnlnn üzerinde çkan krokinin kymetlendirilmesi üzerine merkez Balar ilçesinin Yeildall Mahallesi krsalnda operasyon düzenlendi.

BALAR BÖLGESNDE OPERASYON

Operasyonda, ehir merkezinde yaplacak olan saldrlarda kullanlmak üzere krsal alandan aktarlan 2 AK-47 kalanikof piyade tüfei, 115 kalanikof piyade tüfei fiei arazide jelikan bidon içerisinde gömülü olduklar noktada ele geçirildi. Delil nitelii olan silah ve mühimmat incelenmek üzere muhafaza altna alnd, havan mühimmatlar olay yerinde imha edildi.

HAKKARDE 8 KLO ERON

Hakkarinin Yüksekova ilçesinde 8 kilogram eroin ile 12 litre asit anhidrit ele geçirildi.

Valilikten yaplan açklamaya göre, l Jandarma Komutanl ekiplerinin uyuturucu veya uyarc madde imal ve ticareti suçunu önlemeye yönelik çalmalar sürüyor. Bu kapsamda, önceki gün Yüksekova ilçesi Bada köyü Ericek mezrasnda arama yapan ekipler, yol kenarndaki kara gömülü 8 paket halinde 8 kilogram eroin ve bir bidonda 12 litre asit anhidrit buldu.

Ana Sayfaya Git