Narko teröre tırpan!

Lice, Kulp ve Hani üçgeninde uyuşturucu ticaretini yapanların kimlikleri belirlendi. 42 adrese düzenlenen operasyonda yakalanan 31 şüpheliden 19'u tutuklandı.

Narko teröre tırpan!

Geçen yıl 21 olayda Diyarbakır'da ele geçirilen 2 milyon 514 bin kök kenevir, 2 ton 407 kilogram esrar ve 337 kilogram skunk maddesinin sahibi olarak ticaretini yapan ve aylar süren titiz çalışmalar sonucu kimlikleri belirlenen şüphelilerin yakalanması amacıyla düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 31 zanlıdan 19'u tutuklandı.

UYUŞTURUCU KAÇAKCILARI

İl Jandarma Komutanlığı'nca narko terörizmle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalarda, 2020 yılında gerçekleştirilen 21 operasyonda ele geçirilen 2 milyon 514 bin kök Hint keneviri, 2 ton 407 kilogram esrar ve 337 kilogram skunk maddesinin sahibi olarak ticaretini yapan şüphelilerin kimlikleri tespit edildi.

42 ADRESE OPERASYON

'Eren-2 Narko-Terör Tırpan Operasyonu' kapsamında, 23’ü Diyarbakır ve Lice ilçe merkezinde, 19’u Lice ve Hani ilçesi kırsalında toplam 42 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Diyarbakır ve Lice ilçesi merkezinde, Lice'nin Dibek, Yolçatı, Kutlu, Dallıca ve Araklı Mahalleleri ile Hani ilçesinin Çağıl Mahallesinde 42 adreste 31 zanlı gözaltına alındı.

SİLAH VE UYUŞTURUCU

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 22 kilo esrar, 2 ruhsatsız tabanca ve 2 av tüfeği ele geçirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 19’u, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 7'si de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 5 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

SİVEREK YOLUNDA ESRA

Diyarbakır’dan Şanlıurfa yönüne giden yolcu otobüsü Selimpınar Mahallesi’ndeki uygulama noktasında durduruldu.

Narkotik köpeği "Lewis" ile bagajda yapılan aramada, bir valizde iki parça halinde 10 kilo 820 gram kubar esrar bulundu. Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan V.C, ifadesi alınmak üzere Siverek İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. İşlemleri tamamlanan şüpheli, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan tutuklandı.

KROKİNİN KIYMETLENDİRİLMESİ

Bu arada, PKK'ya ait silah ve mühimmat bulundu.

İl Jandarma Komutanlığınca 3 Ekim 2020'de icra edilen operasyonda etkisiz hale getirilen "Doktor Amara" kod isimli terörist Müzeyyen Aydınlı'nın üzerinde çıkan krokinin kıymetlendirilmesi üzerine merkez Bağlar ilçesinin Yeşildallı Mahallesi kırsalında operasyon düzenlendi.

BAĞLAR BÖLGESİNDE OPERASYON

Operasyonda, şehir merkezinde yapılacak olan saldırılarda kullanılmak üzere kırsal alandan aktarılan 2 AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 115 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği arazide jelikan bidon içerisinde gömülü oldukları noktada ele geçirildi. Delil niteliği olan silah ve mühimmat incelenmek üzere muhafaza altına alındı, havan mühimmatları olay yerinde imha edildi.

HAKKARİ'DE 8 KİLO EROİN

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 8 kilogram eroin ile 12 litre asit anhidrit ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin "uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti" suçunu önlemeye yönelik çalışmaları sürüyor.  Bu kapsamda, önceki gün Yüksekova ilçesi Bağdaş köyü Ericek mezrasında arama yapan ekipler, yol kenarındaki kara gömülü 8 paket halinde 8 kilogram eroin ve bir bidonda 12 litre asit anhidrit buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz