Nemrut Krater Gölü’nde kamp heyecanı

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, farklı deneyimler yaşamak isteyen yerli ve yabancı kamp tutkunu turistlerin gözdesi haline geldi.

Haberler 03.09.2018 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bitlisin Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü, bugünlerde ehrin stres ve gürültüsünden sklan yerli ve yabanc turistlerin aknna uruyor. Özellikle hafta sonlarn bir nebze olsun kafa dinleyerek geçirmek isteyen, huzur arayan ya da temiz doa havas solumak isteyen yerli ve yabanc turistler, Nemrut Da ve Krater Gölünün yolunu tutuyor. Kimisi bisikletle, kimisi yürüyerek ve kimisi de araçlarla Nemrut Krater Gölünün yolunu tutan yerli ve yabanc turistler, gündüz doa harikas bu yerin tadn çkararak kamp yapmay da ihmal etmiyor.

KAMP HEYECANI

Geceyi Nemrut Krater Gölünün hemen yamacna kurduklar çadrlarda geçiren turistler, doa ile ba baa zaman geçiriyor. Gece geç saatlere kadar yaktklar kamp ateinin etrafnda arklar seslendiren turistler, Avrupal Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamnda Mükemmeliyet Ödülü alan Nemrut Da ile Nemrut Krater Gölünde keyifli saatler geçirmenin hazzn yayor. Kamp etkinlii sayesinde doaseverler ayn zamanda piknik yapma imkan da bulmu oluyor.

Yurt dndan gelen turistlerin yan sra bölge illerinde de çok sayda turisti arlayan Nemrut Krater Gölü, doa harikas manzaras ve huzur veren güzelliiyle de adeta kendine hayran brakyor.

Ana Sayfaya Git