Görüş Bildir

Nemrut Krater Gölü’nde kamp heyecanı

Dünyanın ikinci, Türkiye'nin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, farklı deneyimler yaşamak isteyen yerli ve yabancı kamp tutkunu turistlerin gözdesi haline geldi.

Nemrut Krater Gölü’nde kamp heyecanı

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan Nemrut Krater Gölü, bugünlerde şehrin stres ve gürültüsünden sıkılan yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Özellikle hafta sonlarını bir nebze olsun kafa dinleyerek geçirmek isteyen, huzur arayan ya da temiz doğa havası solumak isteyen yerli ve yabancı turistler, Nemrut Dağı ve Krater Gölü’nün yolunu tutuyor. Kimisi bisikletle, kimisi yürüyerek ve kimisi de araçlarla Nemrut Krater Gölü’nün yolunu tutan yerli ve yabancı turistler, gündüz doğa harikası bu yerin tadını çıkararak kamp yapmayı da ihmal etmiyor.

KAMP HEYECANI

Geceyi Nemrut Krater Gölü’nün hemen yamacına kurdukları çadırlarda geçiren turistler, doğa ile baş başa zaman geçiriyor. Gece geç saatlere kadar yaktıkları kamp ateşinin etrafında şarkılar seslendiren turistler, Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında "Mükemmeliyet Ödülü" alan Nemrut Dağı ile Nemrut Krater Gölü'nde keyifli saatler geçirmenin hazzını yaşıyor. Kamp etkinliği sayesinde doğaseverler aynı zamanda piknik yapma imkanı da bulmuş oluyor.

Yurt dışından gelen turistlerin yanı sıra bölge illerinde de çok sayıda turisti ağırlayan Nemrut Krater Gölü, doğa harikası manzarası ve huzur veren güzelliğiyle de adeta kendine hayran bırakıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi