Normalleşme süreci resmen başladı! 1 Haziran

1 Haziran 00.00 itibari ile normalleşme süreci başlamış bulunmakta. 3 aydır koronavirüse karşı verilen mücadelede uçağın piste inmesi gibi yavaşlama göstermesine sebep olurken, normalleşme sürecinde de herkesin kendi önlemleri ile hareket etmesi gerekliliği konusunda uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Normalleşme süreci nasıl oldu. Hangi yasaklar kalktı. Hayat normale mi döndü.

Haberler 01.06.2020 - 02:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

1 Haziran 00.00 itibari ile normalleme süreci balam bulunmakta. 3 aydr koronavirüse kar verilen mücadelede uçan piste inmesi gibi yavalama göstermesine sebep olurken, normalleme sürecinde de herkesin kendi önlemleri ile hareket etmesi gereklilii konusunda uyarlarn ard arkas kesilmiyor. Normalleme süreci nasl oldu. Hangi yasaklar kalkt. Hayat normale mi döndü. Tüm detaylar haberimizde.

Normalleme süreci kapsamnda sosyal mesafe kurallarna uyarak yaanmaya devam edilecei bir sürece girdik. te tam da bu süreçte Ankara, Balkesir, Bursa, Eskiehir, Gaziantep, stanbul, zmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 ildeki ehir giri-çk kstlamas da 24.00 itibariyle sona erdi.

te yeni normalleme süreci kapsamnda kalkacak olan kstlama ve yasaklar...

* 14 büyükehir ile Zonguldakta uygulanan seyahat yasa sona erdi.

* Lokanta, restoran, kafe, pastane, kraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunlar ve nargile satlar ile dorudan temasa neden olacak ekilde dans ve oyun amacyla yaplan canl müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) açld.

* Kreler faaliyete balad.

* Kamuda esnek çalma bitti.

* Sürücü, yabanc dil, bilgisayar kurslar gibi kurslar kaplarn açt.

* Yüzme havuzu, kaplca, hamam, sauna, SPA merkezleri gibi iletmeler açk.

* Park ve bahçeler, piknik alanlar, mesire ve ören yerleri ile sahillerde (plajlar) piknik, spor, yürüyü, gezi, balk tutma serbest.

* Giyim pazarlar (sosyete pazar) kuruluyor.

* Milli Saraylara bal müzeler 75 gün sonra bugün yeniden ziyaretçileriyle buluuyor.

Ana Sayfaya Git