Normalleşme süreci resmen başladı! 1 Haziran

1 Haziran 00.00 itibari ile normalleşme süreci başlamış bulunmakta. 3 aydır koronavirüse karşı verilen mücadelede uçağın piste inmesi gibi yavaşlama göstermesine sebep olurken, normalleşme sürecinde de herkesin kendi önlemleri ile hareket etmesi gerekliliği konusunda uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Normalleşme süreci nasıl oldu. Hangi yasaklar kalktı. Hayat normale mi döndü.

Normalleşme süreci resmen başladı! 1 Haziran

1 Haziran 00.00 itibari ile normalleşme süreci başlamış bulunmakta. 3 aydır koronavirüse karşı verilen mücadelede uçağın piste inmesi gibi yavaşlama göstermesine sebep olurken, normalleşme sürecinde de herkesin kendi önlemleri ile hareket etmesi gerekliliği konusunda uyarıların ardı arkası kesilmiyor. Normalleşme süreci nasıl oldu. Hangi yasaklar kalktı. Hayat normale mi döndü. Tüm detaylar haberimizde. 

Normalleşme süreci kapsamında sosyal mesafe kurallarına uyarak yaşanmaya devam edileceği bir sürece girdik. İşte tam da bu süreçte Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 ildeki şehir giriş-çıkış kısıtlaması da 24.00 itibariyle sona erdi.

İşte yeni normalleşme süreci kapsamında kalkacak olan kısıtlama ve yasaklar...

* 14 büyükşehir ile Zonguldak’ta uygulanan seyahat yasağı sona erdi.

* Lokanta, restoran, kafe, pastane, kıraathane, kahvehane, çay bahçesi, dernek lokalleri (iskambil, okey, tavla oyunları ve nargile satışları ile doğrudan temasa neden olacak şekilde dans ve oyun amacıyla yapılan canlı müzik faaliyetleri hariç olmak üzere) açıldı.

* Kreşler faaliyete başladı.

* Kamuda esnek çalışma bitti.

* Sürücü, yabancı dil, bilgisayar kursları gibi kurslar kapılarını açtı.

* Yüzme havuzu, kaplıca, hamam, sauna, SPA merkezleri gibi işletmeler açık.

* Park ve bahçeler, piknik alanları, mesire ve ören yerleri ile sahillerde (plajlar) piknik, spor, yürüyüş, gezi, balık tutma serbest.

* Giyim pazarları (sosyete pazarı) kuruluyor.

* Milli Saraylar’a bağlı müzeler 75 gün sonra bugün yeniden ziyaretçileriyle buluşuyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz