Normalleşmeye "ceza" engeli!

"Yeni normalleşme" süreci her alanda yayılırken, Diyarbakır'da ekonominin lokomotifi olan inşaat şirketlerinin başı trafik cezalarıyla dertte. İstihdama adeta mobing olan trafik ekipleri, "rütin denetim" altında yüzbinlerce lira tutarında kestiği cezalara veryansın edildi.

Haberler 26.06.2020 - 11:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hükümet, yeni normalleme sürecini her alanda yaymamaya çalrken, Diyarbakrda ülke ve bölge ekonomisine katk sunmak için canhra ekilde çalan irketler, adeta trafik ekiplerinin ceza kskacna alnd. Kentte faaliyet gösteren inaat firmalarnn araçlarna, her gün rutin denetimler ad altnda yüz binlerce lira tutarnda cezalarlar kesildii bildirildi.

HAYAT NORMALE DÖNÜYOR AMA

Tüm dünyay etkisi altna alan Yeni Tip Koronavirüs sonras hükümetin ald önlemler, 11 Mays itibariyle peyderpey gevetildi. Ekonomideki hasar en aza indirecek ekilde alnan tevikler ve önlemler, firmalara ve iletmelere nefes aldrrken, sosyal hayat yeniden canland.

FRMALAR CEZALANDIRILIYOR

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yeni normalleme olarak kamuoyuna duyurduu yeni süreçte iletmeler yeniden çalmaya ve üretime balarken, bürokrasinin anlamsz engellemelerine maruz kalyor. Diyarbakrn ekonomisinin lokomotifi olarak gösterilen inaat sektöründe faaliyet gösteren firmalarn kamyonlar, denetim ad altnda her gün cezalandrlyor.

Edinilen bilgiye göre, baz noktalarda denetim yapan trafik ekipleri, özellikle kamyonlar durdurarak, keyfi cezalar kestii ileri sürüldü.

Yüz binlerce liralk cezalardan bunalan firmalarn oförleri, içlerini Diyarbakr Söz Gazetesi muhabirine döktü.

HER EY BAHANE EDLYOR

Fahri Karaduman isimli oför, denetimlerin kendilerini bunalttn belirerek, çok sk bir denetim var sürekli ceza geliyor. Her türlü resmiyet isteniyor bizden. Tonaj, yük her ey bahane ediliyor. Bizde baya skntya giriyoruz. On iki bin, on üç bin lira ceza kesiliyor bizden sk sk. Yani aracn her eyini istiyorlar bizden dedi.

CEZALAR BZ VE RKET BR HAYL ZOR DURUMA DÜÜRÜYOR

Mehdi Burak da , hergün ayn maduriyetle kar karya olduklarn ifade ederek, öyle konutu: Bize kesilen bu cezalar hem bizi hem de irketi oldukça güç duruma düürüyor. Ben oförüm ve be nüfuslu bir aileye bakyorum. Pandemi sürecinden dolay zaten iler durmu vaziyette ve bizde çalamyorduk imdi yeni normalleme ile birlikte tekrar iimizin bana döndük. Ancak ile birlikte trafik ekiplerinin cezalar bizi ve irketi bir hayli zor duruma düürüyor. Polis memurlar gelip on iki, on üç bin lira ceza kesiyor bundan dolay irkette bu ekilde içi çaltramyor. irket içi çaltramaynca bizde isiz kalp madur oluyoruz. Böyle devam ederse bizde iimizden olacaz. Kesilen cezalar bize ayr irkete ayr kesiliyor ve ayrca puanlarmz da kesilen cezadan dolay düüyor. Bizde aile geçindiriyoruz çalmak zorundayz, zaten birkaç aydr evde çalamyorduk. imdi yava yava çalmaya baladk bu kez trafik basklar iimizi engelliyor.

RKET BZLERE YARDIMCI OLDU ç çIKARMADI

oforlerden Mehmet Dinç ise, irketlerin pandemi sürecinde kendilerini ten çkarmadn ancak cezalar nedeniyle isiz kalabileceklerine dikkati çekerek, Ben ahsen ceza yemi birisi olarak konuuyorum. Pandemiden dolay zaten kn iler durduu için çalmyorduk. irket de zor durumdayd bu süreçte, zar zor geçiniyorduk. irket bizlere yardmc oldu içi çkarmad, Bu hastalk biterse iler açlr umudundaydk. Yeni normalleme ile birlikte ilerde devam etti, bizde çalmaya kaldmz yerden devam ettik. Ancak bu kez yüklerimizden ve tonajlardan dolay trafik polisleri sürekli cezalar keserek engel çkaryor. Bizde bu trafik basksndan dolay devlet yetkililerinden bize yardmc olmalarn istiyoruz. ehirleraras çalmyoruz ehir içi çalyoruz bu durumda trafiinde bizi idare etmesini ve madur etmemesini istiyoruz. Kesilen cezalar da çok ar olduu için iverende ii kapatacan söylüyor böyle bir durumda çalan bizlerde isiz olarak madur olacaz diye konutu.

ARTIK çALIAMAZ HALE GELDK

Remzi Demirba de,Trafik polisleri bizi rahat brakmyor, sürekli denetlemelerle her türlü cezay kesiyor. Bu durumdan dolay biz artk çalamaz hale geldik. Her türlü cezaya maruz kalyoruz. Yaanan bu olumsuz durum hem irkete hem de bize yansyor. Yetkililerden bu duruma bir çözüm bulmasn istiyoruz eklinde konutu.

YNE NEREDE CEZA KESECEKLER DYE KORKUYORUZ

Son olarak Mehmet Durak isimli oförde, Gerçekten bu sene hem hastalktan dolay hem de trafikten dolay madur oluyoruz. antiyeye bir kez malzeme getirene kadar korkuyla getiriyoruz. Yine nerede ceza kesecekler diye korkuyoruz. Bu ekil nasl çalacaz bilemiyoruz hepimiz madur bir durumdayz diyerek, durumun vahametini oraya koydu.

Ana Sayfaya Git