O öğretmene tepki büyük!

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şubesinden öğretmenin Kürtçe tahammülsüzlüğüne kınama Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, Nusaybin’de bir öğretmenin sosyal medyada, “İnsanların Kürtçe konuşmasına tahammülüm kalmadı.” nefret paylaşımını kınadı.

Haberler 08.04.2021 - 09:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Nusaybin ilçesinde, bir öretmenin sosyal medya hesabndan Kürtçe ile ilgili nefret içeren paylamna tepkiler gelemeye devam ediyor.

ddiaya göre, Büra T isimli ahs öretmen, sosyal medya hesabndan rkç paylamda bulunarak, Artk tayinim çkabilir mi Allahm. nsanlarn Kürtçe konumasna tahammülüm kalmad diye yazd. ahsn bu paylam sosyal medyada tepkiyle karland.

Nusaybin Kaymakamlndan açklama geldi

Bunun üzerine yazl açklama yapan Nusaybin Kaymakaml, öretmenin sosyal medya hesabndan bilgisi dnda Kürtçe ile ilgili kendisine ait olmayan ifadeler kullanldn ileri sürdü.

Kaymakamlk açklamasnda, Öretmenimiz, durumu fark etmesi üzerine, Nusaybin lçe Emniyet Müdürlüüne suç duyurusunda bulunmu olup, adli tahkikata ilikin süreç balatlmtr. ifadesi kullanld.

Eitim-Bir-Sen Mardin ubesi: Faizan açklamalar esefle knyoruz

Konuya ilikin bir tepki de Eitim-Bir-Sen Mardin ubesinden geldi. ube Bakan Eyyüp Deer tarafndan yaplan açklamada, Allah (Celle Celaluhu) Kuran- Kerimde Rum Suresinin 22. ayetinde tüm insanla u çarda bulunmutur: Göklerin ve yerin yaratlmas, dillerinizin ve renklerinizin farkl olmas da Onun (varlnn ve kudretinin) delillerindendir. üphesiz bunda bilenler için elbette ibretler vardr. Yüce Rabbimiz Kuran- kerimde buyurduu üzere bütün diller Allahn ayetleridir. Bir dili inkr eden veya bir dile kar nefret besleyen tüm ayetlere kar ayn düünceyi tamaktadr. dedi.

Mezopotamyann kadim topraklarnn binlerce yldr birçok farkl medeniyetlere ev sahiplii yaptn hatrlatan ube Bakan Deer, nsanlarn bu farkllklara ramen kardeçe yaad, çan ve ezan sesinin harmanland Mardinde, ne yazk ki Nusaybinden bir öretmenin ayrmc, faizan bir paylam tüm eitim camiasn derinden üzmütür. dedi.

Deer, Hiç düünmedik, aklmzn en ufak bir köesinden bile geçmedi ama bir öretmen düünün, içinde insan sevgisi yok, bir öretmen düünün kendisini barna basan ehrin insanlarna üstten bakyor, onlarn konutuu dile tahammül edemiyor, bir öretmen düünün tahammül edemedii dili konuan örencilerin gözlerine bakarken gülüyor ama içinde onlara kar tahammülsüzlük ve nefret besliyor. diye konutu.

Ana Sayfaya Git