Öğretmen tutuklandı

Diyarbakır'da PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan 29 öğretmenden biri tutuklandı.

Haberler 10.11.2020 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda gözaltna alnan öretmenlerden 14ü serbest brakld. 3 öretmen ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Bir öretmen tutukland.

Diyarbakrda 5 Kasm Perembe günü örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandas yapmak suçlamasyla gözaltna alnan 28 öretmenden 11i Cuma günü serbest braklmt. Dün sabah saatlerinde gözaltndaki 17 öretmen, emniyetteki ifade ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

SERBEST BIRAKILDILAR

Öretmenlerden enay Koç, Zeynep Kaya, Kasm Aydn, Yldrm Arslan, Saliha Zorlu, Recep imek, Mehmet Baydemir, Mehmet Emin Yücel, Halis Kzlrmak, Ezgi çelik, Mehmet Arda, Fatih Mutlu, Pelda Sevim, Murat Derince savclk ifadesinin ardndan adli kontrol tedbiriyle serbest brakld.

BR ÖRETMEN TUTUKLU

Savclk ifadelerinin ardndan Örgüt üyesi olmak ve örgüt propagandas yapmak iddiasyla Sulh Ceza Hakimliine sevk edilen Devrim Durucan ve Mehmet Edip Erdodu adli kontrol tedbiriyle serbest brakld. Ayn suçlamayla tutuklama istemiyle Sulh Ceza Hakimliine sevk edilen Eitim Senin bir önceki dönem Diyarbakr ube Bakanln yürüten Abbas ahin ise tutukland. çanakkalede gözaltna ava Saymaz ile Yalovada gözaltna alnan Fatih Mutlunun ise gözalt ilemleri sürüyor.

l Emniyet Müdürlüü ekiplerince, PKK/KCKya müzahir görüte olup, halen l Milli Eitim Müdürlüü kadrosunda ve özel eitim-öretim kurumlarnda görev yapan, örgütsel eylem, etkinliklere katlm yapt tespit edilen, haklarnda ihbar, açk tehis bulunan, terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yaplan aramalarda ele geçirilen materyallerde parmak izi tespit edilen üphelilere yönelik soruturma sürüyor.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Eitim Sen üyesi öretmenlerin gözaltna alnmasna ilikin Eitim Sen 1 Nolu ubede basn toplants düzenledi. Burada konuan Emek ve Demokrasi Platformu Dönem Sözcüsü Hasan Erolu, gözaltlarla sivil toplumun sesinin kslmaya çalldna dikkati çekti.

DEMOKRATK HAKLAR KRMNALZE EDLYOR

Suçlama konusu yaplan eylem ve etkinliklerin yasal ve demokratik faaliyetler olduunu dile getiren Erolu, Bu hukuksuz uygulamalarn sonucunda anlyoruz ki iktidar, kendisine muhalif gördüü sivil toplum kurulularnn anayasal haklarn kullanmasn hiçe saymaktadr. Yasal demokratik haklarn kullanlmasn kriminalize etmeye çalmaktadr diye belirtti.

SERBEST BIRAKIN

Gözaltlarn, sivil toplumun hukuki, meru ve demokratik haklarn kullandrmamaya yönelik hamle olarak deerlendiren Erolu, adliyeye sevk edilen ve tutuklama talep edilen öretmenlerin bir an önce serbest braklmasn istedi.

Ana Sayfaya Git