"Okul yolu ölüm yolu olmasın"

Batman'da Güney Çevreyolu'ndaki okullarda eğitim gören öğrenciler, kazaların meydana geldiği okul yolunda üst geçit yapılmasını istiyorlar.

Haberler 04.03.2018 - 09:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman merkez Site Mahallesi Bat Raman Güney çevreyolu üzerinde bulunan Ziya Gökalp Anadolu Lisesi örencileri, her gün binlerce örencinin kulland yolun kazalara davetiye çkardn belirterek, okul yolunda bir üst geçit yaplmasn talep ettiler.

Okul yolunun çevreyolunda olmas nedeniyle araçlarn sürat yapt yolun karsna adeta canlarn tehlikeye atarak geçen örenciler, üst geçit olmamas nedeniyle kaza riskiyle kar karya kalyor.

Daha önce velileri araclyla bir üst geçit talep ettiklerini ancak bu konuda u ana kadar herhangi bir gelimenin yaanmadn belirten örenciler, korkularnn ölümlü bir kazann yaanmas olduunu ifade ettiler.

Okula giderken ve eve dönerken yolun kar tarafna geçmeye çalan örenciler, okul yolunun ölüm yol olmamas için yetkililere seslenerek üst geçit yaplmasn istediler.

CAN KAYBI YAANMADAN BR ÜST GEçT YAPILMALIDIR

Söz konusu yola bir an önce geçit yaplmasn isteyen örencilerden Ömer Günaydn, Bizler Ziya Gökalp Anadolu Lisesi örencileriyiz. Okulumuz Güney çevreyolu üzerinde bulunmaktadr. Okulumuz çevreyolu üzerinde olduu için arabalar çk hzl geçmekte ve can tehlikesiyle kar karya kalmaktayz. Yetkililerden ricamz, herhangi bir can kayb yaanmadan buraya bir üst geçidin yaplmasdr. steimiz, okul yolu ölüm yolu olmasn. dedi.

Daha önce küçük farkla kazadan kurtulduk

Daha önce kazayla burun buruna geldiklerini aktaran örencilerden brahim Türkan, Bu yol üzerinde baya okul ve örenci var. Daha önce küçük farkla kazadan kurtulduk. Bunun olmamasn istiyoruz. Onun için üst geçidin yaplmasn arz ediyoruz. Daha önce de bunu talep ettik ama bir sonuç alamadk. En yakn zamanda buraya bir üst geçit yaplmasn istiyoruz. diye konutu.

Herhangi bir facia yaanmadan önlem alnmaldr

Üst geçit talebinde bulunan örenci brahim Fidanc ise unlar söyledi: Ana yolu olduu için arabalar çok hzl geçiyor. Biz de kardan karya geçerken sknt yayoruz. Bu kadar örenci her seferinde kardan karya geçiyor. Üst geçit yaplrsa eer, bizim için çok faydal olacaktr. En azndan kaza riski azalacak. Kardan karya daha güvenli geçeceiz. Giri-çk saatlerinde örenciler toplu çkt için daha fazla sknt yaanyor. Herhangi bir facia yaanmadan üst geçit yaplarak önlem alnmasn istiyoruz.

Ana Sayfaya Git