"Okul yolu ölüm yolu olmasın"

Batman'da Güney Çevreyolu'ndaki okullarda eğitim gören öğrenciler, kazaların meydana geldiği okul yolunda üst geçit yapılmasını istiyorlar.

Batman merkez Site Mahallesi Batı Raman Güney Çevreyolu üzerinde bulunan Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencileri, her gün binlerce öğrencinin kullandığı yolun kazalara davetiye çıkardığını belirterek, okul yolunda bir üst geçit yapılmasını talep ettiler.

Okul yolunun çevreyolunda olması nedeniyle araçların sürat yaptığı yolun karşısına adeta canlarını tehlikeye atarak geçen öğrenciler, üst geçit olmaması nedeniyle kaza riskiyle karşı karşıya kalıyor.

Daha önce velileri aracılığıyla bir üst geçit talep ettiklerini ancak bu konuda şu ana kadar herhangi bir gelişmenin yaşanmadığını belirten öğrenciler, korkularının ölümlü bir kazanın yaşanması olduğunu ifade ettiler.

Okula giderken ve eve dönerken yolun karşı tarafına geçmeye çalışan öğrenciler, okul yolunun ölüm yol olmaması için yetkililere seslenerek üst geçit yapılmasını istediler.

"CAN KAYBI YAŞANMADAN BİR ÜST GEÇİT YAPILMALIDIR"

Söz konusu yola bir an önce geçit yapılmasını isteyen öğrencilerden Ömer Günaydın, "Bizler Ziya Gökalp Anadolu Lisesi öğrencileriyiz. Okulumuz Güney Çevreyolu üzerinde bulunmaktadır. Okulumuz çevreyolu üzerinde olduğu için arabalar çık hızlı geçmekte ve can tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktayız. Yetkililerden ricamız, herhangi bir can kaybı yaşanmadan buraya bir üst geçidin yapılmasıdır. İsteğimiz, okul yolu ölüm yolu olmasın." dedi.

"Daha önce küçük farkla kazadan kurtulduk"

Daha önce kazayla burun buruna geldiklerini aktaran öğrencilerden İbrahim Türkan, "Bu yol üzerinde baya okul ve öğrenci var. Daha önce küçük farkla kazadan kurtulduk. Bunun olmamasını istiyoruz. Onun için üst geçidin yapılmasını arz ediyoruz. Daha önce de bunu talep ettik ama bir sonuç alamadık. En yakın zamanda buraya bir üst geçit yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

"Herhangi bir facia yaşanmadan önlem alınmalıdır"

Üst geçit talebinde bulunan öğrenci İbrahim Fidancı ise şunları söyledi: "Ana yolu olduğu için arabalar çok hızlı geçiyor. Biz de karşıdan karşıya geçerken sıkıntı yaşıyoruz. Bu kadar öğrenci her seferinde karşıdan karşıya geçiyor. Üst geçit yapılırsa eğer, bizim için çok faydalı olacaktır. En azından kaza riski azalacak. Karşıdan karşıya daha güvenli geçeceğiz. Giriş-çıkış saatlerinde öğrenciler toplu çıktığı için daha fazla sıkıntı yaşanıyor. Herhangi bir facia yaşanmadan üst geçit yapılarak önlem alınmasını istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz