Önce Helin Bölek, şimdi İbrahim Gökçek! İbrahim Gökçek kimdir?

Polis baskınları, arananlar listesine girilmesi gibi nedenlerle ölüm orucuna başlayan Grup Yorum’un bas gitaristi İbrahim Gökçek, 323 gün süren ölüm orucunu 2 gün önce sonlandırmıştı. İbrahim Gökçek bugün kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Haberler 07.05.2020 - 22:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Grup Yorumun bas gitaristi brahim Gökçek 7 Mays 2020 (bugün) hayatn kaybetti. Neredeyse bir yl kadar süren ölüm orucunun ardndan 2 gün önce eylemine ara veren brahim Gökçek 40 yanda vefat etti.

Grup Yorum resmi Twitter hesabndan yapt açklamada, 323 gün boyunca ölüm orucunu sürdüren Gökçekin hayatn kaybettii bildirildi.

Bilindii gibi Grup Yorumun bir dier üyesi Helin Bölek de, ölüm orucu eyleminin 288inci gününde, 3 Nisanda hayatn kaybetmiti. Her iki sanatçnn ölüm orucu eylemini sürdürdükleri konuta 11 Martta polis operasyon yaplm ve Gökçek ile Bölek tedavi amacyla hastaneye götürülmülerdi. Ancak tedaviyi kabul etmeyen sanatçlar daha sonra yine geri götürülmütü.

BRAHM GÖKçEK KMDR?

323 gün ölüm orucu eylemi yapan brahim Gökçek 35 Grup Yorumda bas gitarist olarak görev yapyordu.

Grup Yorum, Türkiye çkl protest, özgün müzik ve Anadolu rock gibi müziin çeitli dallarnda eserler üreten brahim Gökçek hayatn kaybetti.

Ölüm orucuna 323üncü günde son veren ve tedavi için hastaneye kaldrlan Grup Yorum üyesi brahim Gökçek, 7 Mays 2020de yaamn yitirdi.

Grup Yorum üyeleri, çalmalarn yürüttükleri dil Kültür Merkezine polis basknlarnn son bulmas, üyelerinin çileri Bakanlnn arananlar listesinden çkarlmas, 3 yldr devam eden konser yasaklarnn kaldrlmas ve üyelerinin serbest braklmas talepleri için açlk grevi yapyordu. Gökçek son olarak ölüm orucuna baladn açklamt.

Ana Sayfaya Git