Önce Helin Bölek, şimdi İbrahim Gökçek! İbrahim Gökçek kimdir?

Polis baskınları, arananlar listesine girilmesi gibi nedenlerle ölüm orucuna başlayan Grup Yorum’un bas gitaristi İbrahim Gökçek, 323 gün süren ölüm orucunu 2 gün önce sonlandırmıştı. İbrahim Gökçek bugün kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Önce Helin Bölek, şimdi İbrahim Gökçek! İbrahim Gökçek kimdir?

Grup Yorum’un bas gitaristi İbrahim Gökçek 7 Mayıs 2020 (bugün) hayatını kaybetti. Neredeyse bir yıl kadar süren ölüm orucunun ardından 2 gün önce eylemine ara veren İbrahim Gökçek 40 yaşında vefat etti.

Grup Yorum resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 323 gün boyunca ölüm orucunu sürdüren Gökçek’in hayatını kaybettiği bildirildi.

Bilindiği gibi Grup Yorum’un bir diğer üyesi Helin Bölek de, ölüm orucu eyleminin 288’inci gününde, 3 Nisan’da hayatını kaybetmişti. Her iki sanatçının ölüm orucu eylemini sürdürdükleri konuta 11 Mart'ta polis operasyon yapılmış ve Gökçek ile Bölek tedavi amacıyla hastaneye götürülmüşlerdi. Ancak tedaviyi kabul etmeyen sanatçılar daha sonra yine geri götürülmüştü.

İBRAHİM GÖKÇEK KİMDİR?

323 gün ölüm orucu eylemi yapan İbrahim Gökçek 35 Grup Yorum’da bas gitarist olarak görev yapıyordu.

Grup Yorum, Türkiye çıkışlı protest, özgün müzik ve Anadolu rock gibi müziğin çeşitli dallarında eserler üreten İbrahim Gökçek hayatını kaybetti.

Ölüm orucuna 323’üncü günde son veren ve tedavi için hastaneye kaldırılan Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 7 Mayıs 2020’de yaşamını yitirdi.

Grup Yorum üyeleri, çalışmalarını yürüttükleri İdil Kültür Merkezine polis baskınlarının son bulması, üyelerinin İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinden çıkarılması, 3 yıldır devam eden konser yasaklarının kaldırılması ve üyelerinin serbest bırakılması talepleri için açlık grevi yapıyordu. Gökçek son olarak ölüm orucuna başladığını açıklamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz