Online Kürtçe kursuna 2 bin başvuru

25 dernek ve yayınevinin bir araya gelerek başlattıkları online dil "Kürtçe" kursuna 2 bin 70 kişi başvurdu. Kürt Araştırmalar Derneği Eşbaşkanı Eyüp Subaşı, “Saldırılara rağmen Kürtlerin ve Kürtçenin önüne geçemeyecekler” dedi.

Haberler 10.06.2020 - 00:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

17 Maysta alnmaya balanp 1 Haziranda sona eren kayt bavurularna 2 bin 70 kii bavurdu. Yaplan bu bavurular dorultusunda 27 snf açld. Kürtçenin Kirmanck (Zazak) ve Kurmanci lehçelerinin öretildii dersler ZOOM uygulamas üzerinden verilmeye baland.

Hafta için 14.00-16.00 ila 20.00-22.00 saatleri arasnda her gün kampanyada yer alan kurumlardan birince verilmesi kararlatrlan dersler 4 ile 6 hafta arasnda sürecek.

Kürt Aratrmalar Dernei Ebakan Eyüp Suba, balattklar kampanyaya gösterilen youn ilgi hakknda konutu. Kovid-19 salgnnn balamasyla birlikte dernek olarak örencilerini zor durumda brakmamak için dönemlik kurslarn durdurduklarn ve online dersler vermeye baladklarn dile getiren uba, online derslere youn ilgi gösterilmesi üzerine 25 STÖ örgütü ve yaynevi olarak bir araya gelerek böylesi bir kampanya balattklarn ifade etti.

ONLNE KURS MKAN SUNDU

Kampanya ile birlikte ayn zamanda Kürtçe üzerinde çalma yürüten yaplar arasnda iletiim ve ilikiyi güçlendirmeyi amaçladklarn söyleyen uba, Birlikte ortak bir güç halinde daha çok kiiye ulamay hedefledik. Kürtlerin kendi anadilleri ile eitim veren kurumlar kapand. Kurumlarn kapanmasyla bir boluk olutu. Bu sorunlardan dolay online kurs güzel bir imkan oldu. Bu yolla Kürtçenin okuma ve yazma konusunda yaylm yaplabilir. Öte yandan Kürtçesini ileriye tamak isteyenlere de yardmc oluyoruz diye belirtti.

Ana Sayfaya Git