Online Kürtçe kursuna 2 bin başvuru

25 dernek ve yayınevinin bir araya gelerek başlattıkları online dil "Kürtçe" kursuna 2 bin 70 kişi başvurdu. Kürt Araştırmalar Derneği Eşbaşkanı Eyüp Subaşı, “Saldırılara rağmen Kürtlerin ve Kürtçenin önüne geçemeyecekler” dedi.

Online Kürtçe kursuna 2 bin başvuru

17 Mayıs’ta alınmaya başlanıp 1 Haziran’da sona eren kayıt başvurularına 2 bin 70 kişi başvurdu.  Yapılan bu başvurular doğrultusunda 27 sınıf açıldı. Kürtçenin Kirmanckî (Zazakî) ve Kurmanci lehçelerinin öğretildiği dersler ZOOM uygulaması üzerinden verilmeye başlandı.

Hafta için 14.00-16.00 ila 20.00-22.00 saatleri arasında her gün kampanyada yer alan kurumlardan birince verilmesi kararlaştırılan dersler 4 ile 6 hafta arasında sürecek.

Kürt Araştırmalar Derneği Eşbaşkanı Eyüp Subaşı, başlattıkları kampanyaya gösterilen yoğun ilgi hakkında konuştu. Kovid-19 salgınının başlamasıyla birlikte dernek olarak öğrencilerini zor durumda bırakmamak için dönemlik kurslarını durdurduklarını ve online dersler vermeye başladıklarını dile getiren Şubaşı, online derslere yoğun ilgi gösterilmesi üzerine 25 STÖ örgütü ve yayınevi olarak bir araya gelerek böylesi bir kampanya başlattıklarını ifade etti.

ONLİNE KURS İMKAN SUNDU

Kampanya ile birlikte aynı zamanda Kürtçe üzerinde çalışma yürüten yapılar arasında iletişim ve ilişkiyi güçlendirmeyi amaçladıklarını söyleyen Şubaşı, “Birlikte ortak bir güç halinde daha çok kişiye ulaşmayı hedefledik. Kürtlerin kendi anadilleri ile eğitim veren kurumları kapandı. Kurumların kapanmasıyla bir boşluk oluştu. Bu sorunlardan dolayı online kurs güzel bir imkan oldu. Bu yolla Kürtçenin okuma ve yazma konusunda yayılımı yapılabilir. Öte yandan Kürtçesini ileriye taşımak isteyenlere de yardımcı oluyoruz” diye belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler