Oturma eylemi yapınca gözaltı

Kayıp Gülistan Doku'nun annesi ve ablası Seyit Rıza Meydanı'nda oturma eylemi başlattı. Anne Bedriye Doku "Ben kızımı devlete emanet ettim. Benim kızım bir öğrenci. Nerede Gülistan" diye sordu.

Haberler 08.09.2020 - 10:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Tuncelide 5 Ocak 2020 tarihinden beri kayp olan Gülistan Dokunun annesi ve ablas Seyit Rza Meydannda oturma eylemine balad. Anne ve kz, öleden sonra polis tarafndan gözaltna alnd.

EYLEM BALATTILAR

Munzur Üniversitesi Tunceli Meslek Yüksekokulu çocuk Geliimi Bölümü örencisi 21 yandaki Gülistan Dokunun erkek arkada Rus asll Zainal Abarakovun tutuklanmas talebi reddedilmiti. Abla Aygül Doku, üpheli Zainal Abakovun Gülistana 5 Ocakta Az kalsn senin yüzünden annemin bütün planlar bozuluyordu, evde çok kötü bir ey çkt diye mesaj attn açklamt. Abla Doku, O gece annesinin planlarnn bozulaca kadar nasl bir konu konuuldu, Gülistan neye ahit oldu? diye sormu ve yetkililere Siz kzmz bulmuyorsunuz, aileyi sorgulamyorsunuz. Kzmz intihar edebilecek biri deil diye seslenmiti.

KIZIMI VERN BANA

Gülistann bulunmas için annesi ve ablas Tuncelide Seyit Rza Meydannda oturma eylemine balad. Anne Bedriye Doku, Hepinizin evlad vardr. Ben bir anneyim. Ben kzm devlete emanet ettim. Benim kzm bir örenci. Nerede Gülistan nerede, Gülistan Doku nerede? Benim cierim yanyor diye feryat etti.

Abla Aygül Doku ise 247 gündür haber alamadklar Gülistan için oturma eylemi balattklarn belirterek, kardei bulunana kadar burada eylemi sürdüreceklerini söyledi.

GÖZALTINA ALINDILAR

Anne ve kz, eylemin Valiliin kentteki eylem ve etkinlik yasa karar gerekçe gösterilerek gözaltna alnd. fadeleri alnmak üzere Emniyet Müdürlüüne götürüldü. Gözaltna alnmalarn duyuran aile avukatlar Ali çimen, çocuklarn bulunmas talebiyle balatldn dile getirdi. çimen, gözaltna alnmalarnn hukuksuzluk olduunu söyledi.

SIRTIMA TEKME ATTI

Dokunun ablas Aygül Doku ise sosyal medya hesabnda u paylamda bulundu: Kz kardeimiz için yaptmz oturma eyleminde gözaltna alndk niye dedik polis kadn memuru srtma tekme att iki üç kere daha sonra onu çekmeye çaltm dier polis memuru gelip telefonumu alp videoyu sildi Annem bayld uan hastanede darp raporu alyoruz.

Ana Sayfaya Git