Özdağ ailesini gözüne kestirmişler! Ya o şarj cihazını da evine götürseydi! Odundaki bomba 2! SALDIRI NÜKSETTİ

Geçtiğimiz günlerde Malatya Yeşilyurt ilçesindeki Özdağ ailesinin sobasında patlayan bomba döşeli odun patlamasında 9 kişi yaralandı. sonrasında bugün Özdağ ailesinin bir akrabasına da bir bombalı saldırı düzeneği iliştirilmiş. Patlayan odun sonrasında ağır yaralanan Mehmet Özdağ’in kayınbiraderinin otomobiline kendisine ait olmayan bir şarj cihazının içine yerleştirilmiş bomba bulundu

Haberler 06.02.2016 - 22:43 Son Güncelleme : 06.02.2016 - 22:43

Geçtiğimiz günlerde Malatya Yeşilyurt ilçesindeki Özdağ ailesinin sobasında patlayan bomba döşeli odun patlamasında 9 kişi yaralandı. sonrasında bugün Özdağ ailesinin bir akrabasına da bir bombalı saldırı düzeneği iliştirilmiş. Patlayan odun sonrasında ağır yaralanan Mehmet Özdağin kayınbiraderinin otomobiline kendisine ait olmayan bir şarj cihazının içine yerleştirilmiş bomba bulundu

İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sulu Mahallesinden Malatyaya gelen Sadık Öncel, kent merkezindeki işlerini tamamladıktan sonra, yeniden köye döndü. Eve gireceği sırada, otomobilin arkasında, kendine ait olmayan poşet buldu. İçini kortrol eden Sadık Öncel, bir şarj cihazı buldu. Şarj cihazının ağırlığından şüphelenen Sadık Öncal durumu jandarmaya bildirdi.

Jandarma ekipleri yaptıkları kontrolde, telefon şaj cihazının içinde bomba olduğunu tesbit etti. Şarj cihazını alan jandarma kontrollü şekilde patlattı. İlk patlamada ağır yaralanan Mehmet Öncelin amcasının oğlu Ramazan Öncel, Şarj cihazının ağır olmasından şüphelendik. Şarj cihazını açtık. İçinde bomba olduğunu görünce durumu jandarmaya bildirdik dedi. Ramazan Öncel, olay ile ilgili hiçbir bilgileri olmadığını, terör şüphesinin sürekli akıllarında olduklarını söyledi.

Malatya, Türkiyenin bir ili ve en kalabalık yirmi sekizinci şehri. 2014 itibarıyla 769.544 nüfusa sahiptir.Doğu Anadolu BölgesininYukarı Fırat Bölümünde bulunur. İlk olarak Hitit döneminde kurulmuştur. O günden bugüne el değiştirerek yıkılıp yeniden yapılarak günümüze kadar gelmiştir.

Malatya, kayısı diyarı olarak bilinir. İlde yetişen kayısılar, dünya genelinde ünlüdür ve kuru kayısı üretiminin % 80ini Malatya Ovasında bulunan kayısı bahçeleri sağlar. Büyükşehir yasası ile 2014 yerel seçimlerinin ardından büyükşehir statüsüne kavuşmuştur. Aynı zamanda Malatya 2 Cumhurbaşkanı çıkarmış tek şehirdir.

Olay neydi?

Malatyanın Yeşilyurt İlçesine bağlı Suluköy Mahallesinde, Adıyamanlı Özdağ ailesinin oturduğu evde meydana geldi. Özdağ ailesi, oturma odasında bulunan sobaya odun atıldıktan kısa bir süre sonra büyük birpatlama meydana geldi.

Olay sırasında baba Mehmet Özdağ, eşi Zahide ile çocukları Serap, Seher, Servet, Samet ve Mehmet parçalanan sobanın metal parçaları ve bomba etkisiyle yaralandılar. Patlamayı duyan mahalleli, hemen olayın meydana geldiği eve giderken, jandarma ve 112 Acil Servis ekiplerine haber verdiler. 2sinin durumunun ağır olduğu belirtilen yaralılar ambulanslarla Malatya Devlet Hastanesi ile Turgut Özal Tıp Merkezine kaldırıldılar.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır