Pandemi fiyatı tavan yaptırdı

Pandemi nedeniyle vatandaş geçim sıkıntısı çekerken, gıda fiyatlarındaki artışın önüne geçilemiyor. Birleşik Kamu İş Konfederasyonu tarafından açıklanan verilere göre, 2021 yılının ilk dört aylık döneminde temel gıda fiyatları yüzde 11.7 oranında artış gösterirken, son bir yıllık dönemde ise temel gıda fiyatlarındaki artış oranı 29.7’ye ulaştı. Yıllık ortalamaya göre ise yüzde 59.9'la sebze, yüzde 43.8’le meyve ve yüzde 31.4 fiyat artışı ile yağ zam şampiyonları oldu.

Haberler 23.04.2021 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Birleik Kamu- Konfederasyonun Ar-Ge birimi KAMUARn, fiyatlarn pazar ve marketlerden her ay düzenli olarak derledii ve halkn en fazla tükettii 76 gda maddesinden oluan bir sepeti esas alarak yapt halkn enflasyonu aratrmasnn Nisan 2021 ay verileri, gda fiyatlarndaki yüksek art gözler önüne serdi.

Aratrmaya göre, gda fiyatlar bir önceki aya göre bu yl ocak aynda yüzde 3,6, ubatta yüzde 2,8, martta yüzde 2,5 orannda artt. Temel gda fiyatlarnda nisanda yaanan art eiliminde et-balk, ya, meyve, bakliyat ve ilenmi gda fiyatlarnda yaanan artlar belirleyici oldu.

ET VE BALIK FYATLARI UçUA GEçT

Nisanda, ekmek, un, bulgur fiyatlarnda bir önceki aya göre yüzde 0,4 orannda art kaydedildi. Et ve balk grubu fiyatlarnda yüzde 6 orannda yüksek oranl bir art yaanan nisan aynda süt ve süt ürünleri ile yumurta fiyatlarnda yüzde 0,6 orannda düü oldu. Sv ya fiyatlarnda geçen yln son aylarndan itibaren balayan art trendi yavalayarak da olsa nisan aynda da yüzde 0,4le devam etti.

MEYVE FYATLARI YÜZDE 12.2 ARTTI

Meyve fiyatlarnn yüzde 12,2 orannda artt nisan aynda sebze fiyatlarnda ise bir önceki aya göre yüzde 3,1 orannda düü oldu.

Bakliyat fiyatlarnn yüzde 3,8 orannda yükseldii nisan aynda, salça, zeytin, bal, çay, tuz ve benzeri gda maddelerinden oluan dier ilenmi gda fiyatlar yüzde 2,6 orannda artt.

Ana Sayfaya Git