Patenle trafiği tehlikeye atan gence 598 lira para cezası

Diyarbakır'da patenli bir genç trafiği tehlikeye atarak seyir halindeki bir araca tutunup adres sordu.

Haberler 28.03.2020 - 11:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda patenli bir genç trafii tehlikeye atarak seyir halindeki bir araca tutunup adres sordu. Görüntülerin ortaya çkmas üzerine gence 598 lira para cezas verildi.

Diyarbakrda paten kayan bir genç, tarihi On Gözlü Köprü yolunda seyir halindeki bir araca tutunarak adres sordu. Trafii tehlikeye atan genç, adres sormasnn ardndan yoku aa hzla kaymaya devam etti. Bu anlar, araçta bulunan yolcu tarafndan saniye saniye kaydedildi. Görüntülerin ortaya çkmasnn ardndan güvenlik güçleri harekete geçerek patenli genci tespit edip 598 lira para cezasna çarptrd.

PATENL ADRES SORMA CEZASI

Emniyet Müdürlüünden yaplan açklamada, Baz basn yayn organlar ve sosyal medya hesaplarnda 26 Mart 2020 tarihinde Sur ilçesi eski Mardin yolu üzeri On Gözlü Köprü istikametinde trafii tehlikeye düüren bir ahsa ilikin görüntülerin paylalmas üzerine Trafik Denetleme ube Müdürlüü ekiplerince yaplan çalmalarda görüntüde geçen A.A. isimli ahs tespit edilmi, ahsa Karayollar Trafik Kanununun 14-1-A araç veya yaya trafiini güçletirecek, tehlikeye sokacak veya engel oluturacak, trafik iaretlerinin görülmelerini engelleyecek veya güçletirecek ekilde bir ey atmak, dökmek, brakmak gibi hareketlerde bulunmak maddesi gereince idari para cezas uygulanmtr denildi.

Ana Sayfaya Git