Peki ya nargile kafeler ne zaman açılacak?

Normalleşme sürecine girdiğimiz şu günlerde restoranlar ve cafelerin açılacağı tarih çok merak edilmişti. Şimdi de nargile kafeler ne zaman açılacak sorusu gerek işletmelerin gerekse de nargile sevenlerin sıklıkla sorduğu sorular arasında.

Haberler 01.06.2020 - 22:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Normalleme sürecine girdiimiz u günlerde restoranlar ve cafelerin açlaca tarih çok merak edilmiti. imdi de nargile kafeler ne zaman açlacak sorusu gerek iletmelerin gerekse de nargile sevenlerin sklkla sorduu sorular arasnda. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, nargile kafaler ile alakal açklama yaparken nargilenin zararlarndan bahsetti. Nargile üzerinde yaplan çalmalarda çok fazla mikroorganizma ve bulan olduunu görüyoruz açklamasnda bulunan Özlü, biraz daha açlmas için vakit olduundan bahsetti

Haber Global ekranlarnda yaynlanan, Aytaç Kurnazn sunduu Uzmanna Sorun programnn bu akamki konuu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü oldu.

Özlü, bir izleyicinin, Nargile kafelerin açl tarihi belli deil, bunun sebebi ne? Virüs duman yoluyla da m bulayor? sorusuna öyle yant verdi:

Nargile, pek çok kiinin deiimli olarak kullanmas nedeniyle riskli. Her ne kadar temizleniyorsa da riskli. Bu sebeple bu tedbir alnm olabilir. çünkü nargile üzerinde yaplan çalmalarda çok fazla mikroorganizma ve bulan olduunu görüyoruz. Kovid-19 öncesinde de böyle çalmalar var. Nargile çok salkl bir enstrüman deil. Onu kullanrken sizden önce kimlerin kullandn bilemiyorsunuz. Neler saçtn, nasl mikroorganizmalarn biriktiini görmeniz mümkün deil. Nargile kendisi de zaten salk açsndan büyük bir risk. u dönemde belki onlar dikkate alnarak risk fazla görüldüü için geciktirilmi olabilir diye düünüyorum ben.

Ana Sayfaya Git