Perenco: İşçileri alt yüklenici firma çıkardı

Diyarbakır’da petrol arama ve çıkarma faaliyeti yürüten Perenco isimli şirket, basında yer alan ve “Valilik işten çıkarılan işçilere 4 ay sonra açıklama izni verdi” şeklindeki haberin gerçeğe aykırı olduğunu ve işten çıkarılan işçilerin sözleşme gereği, alt yüklenici firma tarafından çıkarıldığı belirtildi.

Haberler 15.08.2020 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

irketten yaplan açklamada, 29 Temmuz 2020 tarihinde yaynlanan söz konusu haberde irketin itham altnda kald aktarlarak, iten çkarlan içilerin alt iveren irketinin içileri olduu kaydedildi.

YÜKLENC FRMA çIKARDI

Açklamada ayrca, iten çkarlan içilerin alt yüklenici firma ile imzalanan süreli i sözlemesinin sona ermesi nedeniyle içilerin iten çkarld savunularak, Açklama yapan kiiler 31.03.2020 tarihide hiçbir gerekçe gösterilmeden iten çkarlm olduklarn iddia etmi olsalar da, çalm olduklar irketle sözlemenin sona erecei hususu kendilerince bilinmektedir. Açklama yapan kiiler yasaa ramen iten çkarldklarn iddia etseler de, içilerin iten çkarlmayacana ilikin yasal düzenleme 17.04.2020 tarih ve 31102 sayl Resmi Gazetede yaynlanan 7244 Sayl Kanunun 9. maddesi ile kabul edilmi olup, içilerin iten çkarlmas kendilerinin ifade ettii gibi, bu tarihten önce gerçeklemitir.

ten çkarlan içilerin Diyarbakr Mahkemelerinde ie iade davas açtklarnn ifade edildii açklamada, içilerin düzenledii basn açklamasndan çok önce yarg sürecinin baladna dikkati çekildi.

Ana Sayfaya Git