Perenco: İşçileri alt yüklenici firma çıkardı

Diyarbakır’da petrol arama ve çıkarma faaliyeti yürüten Perenco isimli şirket, basında yer alan ve “Valilik işten çıkarılan işçilere 4 ay sonra açıklama izni verdi” şeklindeki haberin gerçeğe aykırı olduğunu ve işten çıkarılan işçilerin sözleşme gereği, alt yüklenici firma tarafından çıkarıldığı belirtildi.

Perenco: İşçileri alt yüklenici firma çıkardı

Şirketten yapılan açıklamada, 29 Temmuz 2020 tarihinde yayınlanan söz konusu haberde şirketin itham altında kaldığı aktarılarak, işten çıkarılan işçilerin alt işveren şirketinin işçileri olduğu kaydedildi.

YÜKLENİCİ FİRMA ÇIKARDI

Açıklamada ayrıca, işten çıkarılan işçilerin alt yüklenici firma ile imzalanan süreli iş sözleşmesinin sona ermesi nedeniyle işçilerin işten çıkarıldığı savunularak, “Açıklama yapan kişiler 31.03.2020 tarihide hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarılmış olduklarını iddia etmiş olsalar da, çalışmış oldukları şirketle sözleşmenin sona ereceği hususu kendilerince bilinmektedir. Açıklama yapan kişiler yasağa rağmen işten çıkarıldıklarını iddia etseler de, işçilerin işten çıkarılmayacağına ilişkin yasal düzenleme 17.04.2020 tarih ve 31102 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7244 Sayılı Kanunun 9. maddesi ile kabul edilmiş olup, işçilerin işten çıkarılması kendilerinin ifade ettiği gibi, bu tarihten önce gerçekleşmiştir.

 İşten çıkarılan işçilerin Diyarbakır İş Mahkemelerinde işe iade davası açtıklarının ifade edildiği açıklamada, işçilerin düzenlediği basın açıklamasından çok önce yargı sürecinin başladığına dikkati çekildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz