Peygamber Sevdalılarından "sahabe ayı" etkinlikleri

Peygamber Sevdalıları Vakfı, “sahabe ayı” olarak ilan ettiği kasım ayında “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” temasıyla sahabe programları düzenleyecek.

Haberler 31.10.2020 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Peygamber Sevdallar Vakf tarafndan Asr- Saadet döneminin yldzlar olan Resul-i Ekrem Efendimizin ashabnn daha iyi tannmas, topluma tantlmas ve hayatlarndan örnek alnmas için sahabe ay olarak ilan ettii kasm ay içerisinde Yolumuzu Aydnlatan Yldzlar temasyla sahabelerin konu alnaca etkinlik ve programlar düzenleyecei belirtildi.

Konu ile ilgili açklama yapan Peygamber Sevdallar Vakf Batman l Koordinatörlerinden Nurettin Teymur, bu ylki sahabe aynda Hazreti Peygamberin kz Fatmatüz Zehray, erkelerden ise Abdurrahman bin Avfn ele alnacan söyledi.

ALLAH; ENSAR VE MUHACR ÖVMÜTÜR

Kuran- Kerimin birçok ayetinde Allahn (Azze ve Celle) Ensar ve Muhaciri övdüünü kaydeden Teymur, Onlar, en zor zamanlarda canlarn ve mallarn hak yolunda feda ederek Allah ve resulünün rzasn kazanmak için gayret gösterdiler. Onlar, Hazreti Peygamberin en yakn arkadalarydlar. Hazreti Peygamberin o seçkin ashabnn, dost ve yarenlerinin, o yol gösterici kutup yldzlarnn hayatlarnn daha yakndan bilinmesi; Müslümanlarn, slam anlamasnda ve yaamasnda kolaylk salayacaktr. dedi.

HER SAHABEDE ÖRNEK ALINMASI GEREKEN FARKLI VASIFLAR VARDIR

Müslümanlar için her bir sahabinin öne çkan ve örnek alnmas gereken bir vasfnn bulunduunu aktaran Teymur, Sadakatin, adaletin, hikmetin, tilavetin, emanetin ve iffetin en güzel örneklerini sergileyen bu seçkin insanlar; eitimlerini, her yönüyle örnek alnan Hazreti Peygamberden almtr. Onlar tanmak, Hazreti Peygamberi ve slam tanmak demektir. diye konutu.

Teymur sözlerine öyle devam etti: Peygamber Sevdallar Vakf olarak slamn ve onun yüce peygamberinin tannmas için birçok etkinlie imza attmz gibi, 2015 ylndan itibaren de Kasm ayn Sahabeler Ay ilan edip her yl bu ayda farkl sahabeleri yd ederek halkmzn hizmetine sunuyoruz. 2015 Kasm aynda Hazreti Ebubekiri, Hazreti Ebubekir ve Sadakat 2016 Kasm aynda Hazreti Ömeri, Farukul Adil 2017 Kasm aynda Hazreti Osman, Hay ve Edep Timsali 2018 Kasm aynda Hazreti Aliyi lmin Kaps temasyla anlatan etkinlikler düzenledik. 2019 ylndan itibaren de Aere-i mübeereden sahabelerin yan sra seçkin hanm sahabeleri de programmza dhil ettik. Bu sene de hanm sahabilerden nübüvvet bahçesinin nadide gülü, çilelerle pimi, aclarla olgunlam, iffet ve edep timsali, babasnn annesi, babasnn kz, cennet hanmlarn efendisi, Firdevslerin Kevseri, Hasan ve Hüseyinin annesi, sabrn ve fedakrln timsali olan Hazreti Peygamberin kz Hazreti Fatmatüz Zehray her yönüyle halkmza tantmaya çalacaz. Erkek sahabilerden ise ilk Müslümanlardan olan, varlkl olmasna ramen tüm mal varln geride brakp Habeistan ve Medineye hicret eden, malnn çokluundan dolay Ya nimetlerin tamam imdi verilmise diye endie eden, tüm gazvelerde Hazreti Peygamberle beraber olan, be yüz develik bir kervan tek seferde infak edecek derecede cömert olan, cennetle müjdelenen, yolumuzu aydnlatan yldzlardan olan Hazreti Abdurrahman b. Avfn hayatn örnek alnmas gayesiyle ele alacaz.

LK ETKNLK BATMANDA

lk etkinliin Batmanda gerçekleeceini vurgulayan Teymur, Bu yl toplam 5 yerde etkinlik düzenleyeceiz inallah. lk etkinliimiz 1 Kasmda akam saat 20.30da Batmanda olacak. Srasyla 8 Kasmda Vanda, 15 Kasmda Adanada, 22 Kasmda stanbulda ve 29 Kasmda da Diyarbakrda etkinliklerimiz olacak.

Batman etkinliinin içerii ile ilgili bilgi veren Teymur, 1 Kasm Pazar günü ilimizde yapacamz etkinliimiz akam saat 20.30da youtube kanal, sosyal medya, facebook ve twitter üzerinden takip edilebilecek. Programmzda iki konumac olacak. Programn ilk konumasnda efendimizin seçkin ashabnn genel özellikleri anlatlacak. Programn ikinci konumacs ise Kasm Ay, Sahabe Ay etkinliklerimizle ilgili bilgilendirmede bulunacak. Bu ay sahabe ay olarak ilan etmemizin nedenlerini açklayacak. diye konutu.

EN GÜZEL EKLDE STFADE EDLMESN DLYORUZ

Herkesi programlardan istifade etmeye davet eden Teymur, Vakfmzn Yolumuzu Aydnlatan Yldzlar programlarn ihya etmedeki temel amac slam, Hazreti Peygamberi, Allah ve Resulüne tam bir teslimiyetle bal olan fedakr sahabileri; halkmza, ailemize, genç neslimize örnek olma gayesiyle tanttrmaktr. Bu münasebetle herkesin bu programlardan en güzel ekilde istifade etmesini dileriz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git