PKK'nın şehit ettiği öğretmenin okulunda yas

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nden memleketi Gümüşhane'ye giderken, Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından aracı kurşunlanıp yakıldıktan sonra kaçırılan öğretmen Necmettin Yılmaz'ın öğrencileri yasta. Öğretmen Necmettin Yılmaz'ı teröristlerin şehit ettiği söylenirken, resmi makamlarca henüz bir açıklama yapılmadı.

Haberler 23.06.2017 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Geçen yl ekim aynda atand Sivereke 60 kilometre uzaklktaki çiftçiba Mahallesindeki ilkokulda tek bana görevli hem müdürlük, hem de öretmenlik yapan Necmettin Ylmaz, 16 Haziranda örencilerine karnelerini dattktan sonra memleketi Gümühaneye gitmek için otomobiliyle yola çkt. 23 yandaki öretmen Necmettin Ylmaz ayn gün saat 15.00 sralarnda Tunceli- Pülümür karayolunun 46nc kilometresine geldiinde, yol kesen PKKl teröristler tarafndan otomobiline ate açlarak durduruldu.

ARACI KURUNLANIP YAKILDI

Kurunlarla delik deik olan otomobili atee veren teröristler öretmen Necmettin Ylmaz kaçrd. Arac kullanlmaz hale gelen öretmenin Necmettin Ylmazn kurtarlmas için bölgeye HA ve Tunceli l Jandarma Komutanlna bal birlikler gönderildi.

Aramalar ve operasyonlar devam ederken PKKnn kaçrlan öretmen Ylmaz katlettii haberleri geldi, ancak bununla ilgili resmi makamlardan bir açklama yaplmad.

çFTçBAI KÖYÜ YASTA

Öretmen Necmettin Ylmazn teröristler tarafndan kaçrlmas, görev yapt anlurfann Siverek lçesine bal çiftçiba Köyünde büyük üzüntüye neden oldu. Öretmenlerinin ehit edildiini söyleyen örencileri çiftçiba lkokulunda toplanarak, onun için gözya döktü.

Öretmenlerini çok sevdiklerini söyleyen örenciler, Karnelerimizi dattktan sonra gitmiti. O bizim için çabalyordu, biz de onu çok seviyorduk. Onsuz nasl okula geleceiz bilemiyoruz diyerek üzüntülerini belirtti.

Ana Sayfaya Git