Polisin son davetiyesi mi?

Emniyet Genel Müdürlüğü, çeşitli firmalara "polisin son davetiyesi" adıyla gönderilen sahte e-postaların kurumun e-posta adres uzantısı taklit edilerek oluşturulduğunu bildirdi. E-postayı oluşturan ve yayanlar hakkında soruşturma başlatıldı.

Haberler 20.10.2020 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü, çeitli firmalara polisin son davetiyesi adyla gönderilen sahte e-postalarn kurumun e-posta adres uzants taklit edilerek oluturulduunu bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüünden yaplan açklamada, Siber Suçlarla Mücadele Daire Bakanl ve 81 il Siber Suçlarla Mücadele ube Müdürlüklerince internet ortamnda 7/24 esasna göre sanal devriye faaliyetlerinin yürütüldüü hatrlatld.

Açklamada, son dönemde çeitli firmalara Emniyet Genel Müdürlüüne ait e-posta adres uzants taklit edilerek oluturulan sahte adreslerden Emniyet Genel Müdürünün ismini de kullanarak polisin son davetiyesi içerikli e-postalar gönderildiinin tespit edildii kaydedildi.

BU MALLERE KANMAYIN

Firmalarn, e-posta adreslerine gelen bu tarz mesajlarn içeriindeki linklere tklanmas ve ekinde bulunan dosyalarn indirilmesi halinde irket sistemlerinin üpheliler tarafndan ele geçirilmesi ve maddi/manevi zarara urama riskinin bulunduu vurgulanan açklamada, u ifadelere yer verildi:

Firmalarmzn bu tarz içeriklerle karlatnda bunlara itibar etmemesi ve konuyu en yakn kolluk birimine bildirmesi önem arz etmektedir. Söz konusu maili oluturan ve yayanlar hakknda adli tahkikat balatlmtr. Türk Polis Tekilat olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda sürdürdüümüz gibi sanal ortamda da sürdürmeye devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git