Rosa üyeleri yargılandı

Rosa Kadın Derneği üyesi 4 kadın hakkında açılan dava duruşmaları dün görüldü. Tutuklu Hasret Alp tahliye edilirken, tutuksuz yargılanan Ruken Şehir’in beraatına karar verildi.

Haberler 01.10.2020 - 00:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn Rosa Kadn Derneine yönelik balatt soruturmadan tutuklanan dernek üyeleri Figen Ekti ve Hasret Alp ile tutuksuz yarglanan Ruken ehir ve dernek kurucusu Narin Gezgör hakknda açlan davalarn durumalar görüldü.

AYNI SUçLARDAN DAHA ÖNCE BERAAT ETT

Figen Ekti, tutuklu bulunduu Diyarbakr Kadn Kapal Cezaevinden Ses ve Görüntülü Biliim Sistemi (SEGBS) ile Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya katld. Ektinin avukatlar Mehmet Öner ve Gülen Özbek durumada hazr bulundu. Durumada, tank Zeynep Mari kod adl Gül Tanrverdinin beyanlarnn alnd belirtildi.

Hakkndaki suçlamalara ilikin savunma yapan Ekti, tank beyanlarn kabul etmeyerek, kadn derneklerine üyelii nedeniyle daha önce de yarglanp beraat ettiini hatrlatt. Ekti, ayn gerekçelerle ikinci kez yarglanmasnn hukuksuz olduunu dile getirdi. Salk sorunlarna dikkat çeken Ekti, cezaevinde tedavi olmadn belirterek, tahliye talep etti.

Ektinin avukatlar, beyanlardaki çelikiler nedeniyle tana itibar edilmemesi gerektiini iddia etti. ddia makam, Ektinin kaçma üphesinin olduu gerekçesiyle tutukluluk halinin devamna karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, Ektinin tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay 16 Aralka erteledi.

HASRET ALP TAHLYE EDLD

Ardndan Hasret Alpin durumas görüldü. Alp, tutuklu bulunduu cezaevinden SEGBS ile durumaya katld. Avukatlar erzan Yelboa, Serhat Eren ve Mehmet Öner de durumada hazr bulundu. Yaplan savunmalarn ardndan mahkeme heyeti, Alpin tahliyesine karar verdi. Duruma 16 Ocak 2021 tarihine ertelendi.

EHR BERAAT ETT

Ayn mahkemede ve ayn gerekçe ile yarglanan bir dier dernek üyesi Ruken ehir hakknda ise, delil yetersizliinden beraat karar verildi.

GEZGÖRE CEZA STEM

Dernek kurucularndan Narin Gezgörün 2nci durumas ise Diyarbakr 9uncu Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Savclk, esas hakkndaki mütalaasn açklayarak, örgüt üyesi olmak iddiasyla ceza istedi. Gezgörün avukatlarnn yapt savunmalarn ardndan mahkeme heyeti, durumay 11 Kasma erteledi.

DTK DVAN ÜYES TAHLYE EDLMED

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) soruturmas kapsamnda tutuklanan DTK Divan üyesi Jiyan Ta hakknda örgüt üyesi olmak iddiasyla açlan dava durumas da Diyarbakr 10uncu Ar Ceza Mahkemesinde görüldü. Ta, tutuklu bulunduu cezaevinden SEGBS ile duruma katld. Ta, suçlamalar reddetti. Mahkeme heyeti, Tan tutukluluk halinin devamna karar vererek, durumay 18 Aralka erteledi.

Ana Sayfaya Git