‘Sağlıkçıların ölmesi bekleniyor’

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren hemşire Leyla Çiçek için yapılan anmada konuşan SES Diyarbakır Şubesi Eşbaşkanı Yıldız Ok Orak, “Pandemi sürecinin bütün faturası bize çıkarılıyor. Sağlıkçıların ölmesi bekleniyor” dedi.

Haberler 31.10.2020 - 00:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Salk Platformu, Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi Hastanesinde Fizik Tedavi Bölümünde çalan ve geçtiimiz gün Kovid-19a yakalanarak yaamn yitiren hemire Leyla çiçeki için anma düzenlendi. çiçekin çalt Dicle Üniversitesi Hastanesi önünde Salk Platformu üyeleri, çiçekin ailesi ve çalma arkadalarnn yapmak istedii anmada açklama yapan SES Diyarbakr E Bakan Yldz Ok Orakn megafon kullanmas polislerce engellendi. Megafondan yaylacak sesin hastalar rahatsz edeceini ileri süren polisler, açklamann megafonsuz yaplmasn istedi. Yaanan tartmalarn ardndan açklamas megafonsuz yapld.

FATURA SALIKçIYA

Ölmek deil yaamak ve yaatmak istiyoruz yazl pankartn açld açklamada konuan SES ube Ebakan Yldz Ok Orak, Bir canmz daha kaybettik. Tek tek ölüyoruz, te tek yok oluyoruz. Ancak, pandemi sürecinin bütün faturas bize çkarlyor. Salkçnn ödün vermesi isteniyor, salkçlarn ölmesi bekleniyor. Ölmek istemiyoruz, yaamak ve yaatmak istiyoruz ifadelerini kulland.

Açklamann ardndan yaamn yitiren hemire Leyle çiçek için sayg duruuna geçildi. Anma, Yaamak ve yaatmak istiyoruz sloganlaryla sona erdi.

Ana Sayfaya Git