Diyarbakrn çnar ilçesinde akraba olan iki aile arasnda çkan ve 4 kiinin yaamn yitirdii silahl saldryyla ilgili gözaltna alnanlardan 7si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan Baba ve Oullarnn köy korucular olduu iddia edildi.
4 K HAYATINI KAYBETT
Fatih Mahallesinde önceki gece aileler arasnda koyun otlatma anlamazl nedeniyle çkan ve Hülya, Mehmet Sait ve Nuri Karatan yaamn yitirdii, 2si ar 11 kiinin yaraland silahl kavgann yllar öncesine dayanan husumetin sonucu olduu ortaya çkt. Amca çocuklar olduklar örenilen aile fertleri, 3 Haziran sabah ise tarlaya giren koyun yüzünden balayan tartmann tal sopal kavgaya dönütü. Köylülerin araya girmesiyle gündüz sakinleen taraflar olay gecesi, ev basknyla kavga katliama dönütü.
FALLERDEN BAZILARI KORUCU
A.K. ve korucu oullar S.K. F.K ile yanlarndaki aile fertleriyle Karata ailesinin üyeleriyle çatt. Uzun namlulu silahlarn kullanld çatmada Nuri Karata, Hülya Karata, Mehmet Karata ve Feyyat Karata yaamn yitirdi. 11 kii de çeitli yerlerinden yaraland.
7 K TUTUKLANDI, BR SERBEST
Olaydan sonra saldrganlardan A.K. ve korucu oullar S.K. ,F.K ile saldrda yer alan 6 akrabasyla birlikte gözaltna alnd. Emniyetteki ilemleri tamamlanan 8 üpheliden 7si sevk edildikleri mahkeme tarafndan tutuklanarak, cezaevine gönderilirken bir kii ise adli kontrol artyla serbest brakld. Firari 1 üphelinin yakalanmas için çalma sürüyor.
YARALILARIN TEDAVS SÜRÜYOR
Ayn aileden 3 kiinin cenazesi, ilçe mezarlnda gözyalar içerisinde yan yana defnedildi. Bu arada, hastanede tedavi altna alnan 2si ar olmak üzere 11 kiinin tedavileri geni güvenlik önlemleri altnda devam ederken, Fatih mahallesindeki güvenlik tedbirlerinin devam ettii örenildi.