Saldıranlar korucu mu?

Çınar'ın Fatih Mahallesi'nde önceki gece aileler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve Hülya, Mehmet Sait ve Nuri Karataş'ın yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 11 kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin başlatılan soruşturma devam ediyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheliden 7'si sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Saldıranlar korucu mu?

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde akraba olan iki aile arasında çıkan ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği silahlı saldırıyıyla ilgili gözaltına alınanlardan 7'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan Baba ve Oğullarının köy korucuları olduğu iddia edildi.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Fatih Mahallesi'nde önceki gece aileler arasında "koyun otlatma" anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve Hülya, Mehmet Sait ve Nuri Karataş'ın yaşamını yitirdiği, 2'si ağır 11 kişinin yaralandığı silahlı kavganın yıllar öncesine dayanan husumetin sonucu olduğu ortaya çıktı. Amca çocukları oldukları öğrenilen aile fertleri, 3 Haziran sabahı ise tarlaya giren koyun yüzünden başlayan tartışmanın taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Köylülerin araya girmesiyle gündüz sakinleşen taraflar olay gecesi, ev baskınıyla kavga katliama dönüştü.

FAİLLERDEN BAZILARI KORUCU

A.K. ve korucu oğulları S.K. F.K ile yanlarındaki aile fertleriyle Karataş ailesinin üyeleriyle çatıştı. Uzun namlulu silahların kullanıldığı çatışmada Nuri Karataş, Hülya Karataş, Mehmet Karataş ve Feyyat Karataş yaşamını yitirdi. 11 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı.

7 KİŞİ TUTUKLANDI, BİR SERBEST

Olaydan sonra saldırganlardan A.K. ve korucu oğulları S.K. ,F.K ile saldırıda yer alan  6 akrabasıyla birlikte gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 8 şüpheliden 7'si sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklanarak, cezaevine gönderilirken bir kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Firari 1 şüphelinin yakalanması için çalışma sürüyor.

YARALILARIN TEDAVİSİ SÜRÜYOR

Aynı aileden 3 kişinin cenazesi, ilçe mezarlığında gözyaşları içerisinde yan yana defnedildi. Bu arada, hastanede tedavi altına alınan 2'si ağır olmak üzere 11 kişinin tedavileri geniş güvenlik önlemleri altında devam ederken, Fatih mahallesindeki güvenlik tedbirlerinin devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler