Saldırıya lanet yağdı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı sivil toplum kuruluşu ile siyasi parti temsilcileri saldırıyı kınadı

Haberler 19.06.2020 - 10:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnak, Diyarbakr, Van, Hakkari, Bitlis ve Muta baz sivil toplum kuruluu ile siyasi parti temsilcileri, rnakn Silopi ilçesinde yol yapm çalmas yürüten yüklenici firmaya ait araca yönelik saldrda 4 içiyi ehit eden terör örgütü PKKy lanetledi.

Diyarbakr nanç Özgürlüü Platformu Koordinatörü brahim Gökdemir, yapt açklamada, terör örgütü PKKnn masum insanlar katlettiini söyledi.

Teröristlerin 40 yldr Kürtleri, içileri, masum insanlar hedef aldn belirten Gökdemir, Kaybolan, yok olan PKK, yeniden bir kaos, fitne oluturmak ve var olduunu iddia etmek için bu katliam yapmtr. Yllardr masum Kürt insanlar katlettii gibi bugün de katletmeye devam etmektedir. Bu katliam lanetliyoruz. Kürt halkn, PKKnn yapt bu katliam lanetlemeye davet ediyoruz. diye konutu.

PKKnn hiçbir zaman Kürt halkn temsil etmediini vurgulayan Gökdemir, unlar kaydetti:

PKK tarih boyunca medeniyet denilen yollarn, barajlarn yaplmasna, ekonomik faaliyetin düzelmesi için yürütülen tüm çalmalara kar çkmtr. PKK bu anlamda Kürtlerin skntlar içinde yaamasn, devletle kar karya gelip kaos olumasn istemektedir. PKK Kürt halknn refahn, huzurunu, mutluluunu ve saadetini istemedii gibi adeta onlar katletmek için kanlar ve canlar üzerinde siyaset yapan Amerikann taeron örgütü olmutur. Türk, Kürt halk arasnda huzursuzluk, fitne oluturmak için terör örgütü konumundadr.

HUZURU BOZMAYA YÖNELK PLANLI BR SALDIRI

nsan Haklar Cemiyeti Bakan Mehmet Karada da hain saldry lanetlediklerini belirtti.

Yaam hakkna, en temel insan hak ve özgürlüklerine, toplumun refah ve huzurunu bozmaya yönelik kastl ve planl yaplan saldry knadklarn ifade eden Karada, unlar kaydetti:

Daha önce de benzerleri yaplan ve tamamen halk, sivilleri hedef alan bu saldrlarn bata bölge halk olmak üzere tüm insanlk için telafisi mümkün olmayan maddi ve manevi zararlara, ykmlara sebep olduu ac tecrübelerle anlalmtr. Sessiz ve duyarsz kalnmasnn sonraki cinayet ve katliamlar planlayanlar cesaretlendirecei unutulmamaldr. Yllardr iddet ve basky Kürt halkn sindirme arac olarak kullanan zihniyetin milad dolmutur.

BU SALDIRILARA SESSZ KALANLARIN DEMOKRASDEN SÖZ ETMELER ALDATMADIR

AK Parti Dou Anadolu Tekilat Bölge Koordinatörü Alaattin Parlak ise PKKl teröristlerin suçsuz günahsz ve masum insanlar hedef aldn belirtti.

Terör örgütü PKKnn helal rzklarnn peinde koan, akam evine bir lokma ekmek götürmek için mücadele eden, aln teri döken içilere saldrarak gerçek yüzünü bir kez daha gösterdiini aktaran Parlak, öyle konutu:

Devletimizin terörle mücadelede elde ettii büyük baarlar sonucunda eylem yapma gücünü kaybeden terör örgütünün son aylarda sivillere yöneldiini görüyoruz. Srtn terör örgütüne balayanlar, terör örgütünün eylemlerine sesini çkarmayanlar, terör eylemlerine kar yürümeyenlerin adaletten, özgürlükten, demokrasiden söz etmeleri ve Ankaraya yürümeleri sadece bir aldatmadr. Elleri ve dilleri kanl olanlar, terör örgütünün gerçek yüzünü görmek istemeyenler, araya mesafe koymayanlar ve bu olaylar lanetlemeyenlerin sorumluluklarnn olduu unutulmamaldr. Herkes en yüksek perdeden sesini yükseltmeli ve terör eylemlerine kar birlikte hareket etmelidir.

BÖLGEDEK HZMETLERE TAHAMMÜL EDEMYORLAR

Van Sivil Dayanma nisiyatifi Dönem Sözcüsü Cevdet Arvas da terör örgütünün yol yapm çalmalarna ve bölgede yaplan hizmetlere tahammül edemediini söyledi.

Terör örgütünün son zamanlarda sivil içilere saldrarak bir kez daha kanl yüzünü gösterdiini belirten Arvas, Menfur saldry knyor, vefat edenlere rahmet, yaral kardelerimize acil ifalar diliyoruz. dedi.

Hakkarideki Dou Anadolu Bölgesi Gaziler ve ehit Aileleri Federasyonu Bakan Abdurrahman Er de ailelerinin geçimini salamaya çalan 4 içinin, teröristlerce döenen patlaycnn infilak etmesi sonucu ehit olmasnn üzüntüsünü yaadklarn söyledi.

Son günlerde gerek Hakkaride gerekse de dier snr illerinde sivillere yönelik saldrlarn arttn gözlemlediklerini belirten Er, öyle dedi:

Birileri, bölgenin huzur ve refah iklimine girmesini istemiyor. Bölge halk olarak bu olaylar gerçekletirenlere kar hep beraber dik durmalyz. Susmak, seyretmek çözüm deildir. Sözde adaletten bahseden siyasetçilerin hepsine sesleniyorum. rnakta ailelerinin geçimini salayan içilerimize yaplan saldry knayacaklar m yoksa iki yüzlü davranp susmay m tercih edecekler. Bölge halk olarak hepsinin takipçisi olacaz. Olay gerçekletiren terör örgütü PKKy iddetle, nefretle knyoruz.

Hak- Sendikas Mu ube Bakan Yaar Kalr, sendika olarak saldry lanetlediklerini ifade ederek, Terör örgütü PKK, bir emekçiyi, bir temizlik içisini, bir vefa destek görevlisini öldürmekle bir yere varamaz. Hak- olarak bu saldrlar knyoruz. Ailesinin ekmeini kazanmak için çalan bir içiyi katletmenin insanlkla bir alakas olamaz. Bu insanlk d olaylarn bir daha yaanmasn istemiyoruz ve nefretle knyoruz. diye konutu.

Memur-Sen Bitlis l Bakan Cabir Durak da yllardr ülkede huzura ve bara yönelik saldrlarn devam ettiini belirtti.

Sivil toplum kurulular olarak hain emellerine ulamaya çalanlarn karsnda duracaklarn dile getiren Durak, öyle konutu:

Bu memleket yllardr birlik, beraberlik ve kardelik içinde yoluna devam etmekte, inallah bu birliktelii ilelebet daim etme yolunda her türlü fedakarl yapacaktr. Özellikle günahsz ve emeklerinin karln almak için yola çkm insanlara yaplan bu hain saldry knyoruz. Rabbim bunu yapanlara bir daha frsat vermesin. Devletimiz de bu yaplanlarn karln misliyle verecektir. Sivil toplum kurulular olarak her zaman milletimizin yannda olmaya devam edeceiz.

Belediye ve Özel dare çalanlar Birlii (Bem Bir Sen) rnak l Bakan Ahmet Temel de terör örgütünün Silopide gerçekletirdii saldrda ehit düen 4 içinin günahsz ve masum olduunu dile getirdi.

Temel, Bu da gösteriyor ki PKK terör örgütünün bu son çrpnlardr çünkü ellerinde bir ey kalmaynca suçsuz günahsz insanlar katlediyorlar dedi. Temel, unlar kaydetti:

Son zamanlarda bu tür saldrlarnn arttn görüyoruz. Tabi bir yandan TSKnn snr ötesi operasyonlar devam ediyor. Buna karn terör örgütü bunlara gücü yetmeyince, kalacak yerleri kalmaynca saa sola özellikle sivil içilere saldryorlar. Bunlarn ne kadar kirli emele sahip olduklarnn göstergeleridir aslnda bu yaptklar. Bunlar hedefine emellerine ulaamayacaklar

Saldry iddetle knadklarn ifade eden Temel, ehit içilerin ailelerine basal diledi.

Ana Sayfaya Git