Sam hakkında suç duyurusu

Şanlıurfa Barosu sanatçı Leman Sam hakkında suç duyurusunda bulundu

Haberler 20.01.2022 - 01:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

anlurfa Barosu, sanatç Leman Samn sosyal paylam hesabnda yapt paylamdan dolay Anadolu Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

Sanatç Leman Sam,Twitter hesabndan yapt bir paylamda Arap halkn kastederek Soysuz Araplar ifadesini kulland.

Twitter sitesi, Leman Samn paylamn nefret söylemi olarak görerek sitesinden kaldrd.

anlurfa Barosu Bakan Vekili Avukat Nahide Polat Aslan da sanatç Leman Sam hakknda Halk Kin ve Dümanla Tahrik veya Aalama suçlamasyla Anadolu Cumhuriyet Basavclna suç duyurusunda bulundu.

Avukat Polat, yapt suç duyurusunda Leman Sam hakknda soruturma ilemleri yaplarak, ceza davas açlmasn taleb etti.

Suç duyurusunda u ifadeler kullanld: üpheli, 12 Ocak 2022 tarihinde kiisel twitter hesabndan bir paylam yaparak soysuz Araplar ifadesini kullanmtr. üpheli kamuoyunda tannan biri olup twitterda binlerce takipçisi bulunmaktadr. Ad geçen üphelinin yapm olduu suç duyurusuna konu paylam twitterda ksa bir süre içinde binlerce beeni alm, yüzlerce kere paylalm ve yazl/görsel medyada geni bir ekilde haberlere konu olmutur. üphelinin yapm olduu paylamda kulland soysuz Araplar ifadesi açkça, bir halk rkndan dolay aalama suçunu oluturmaktadr. Dier taraftan her ne kadar Türk Ceza Kanununda bu ekilde tanmlanmam olsa da, bu ifadeaçk ve tartmasz bir biçimde nefret suçuna da vücut vermektedir. ifadeleri kullanld.

SUç DUYURUSUNDA BULUNDU

Suç duyurusunda Twitterin söz konusu paylam sildii belirtilerek, Twitter irketi, twitter kurallarndan olan nefret davran politikas bal altnda Din, snf, ya, engellilik, ciddi hastalk, ulusal köken, rk veya etnik köken nedeniyle belirli insan gruplarnn aalanmas da yasaktr. ifadelerine yer vermitir. Nitekim Twitter irketi, nefret söylemi yasana aykrlktan ötürü bahse konu paylam silmitir. Twittern bahse konu paylam silmesi yine yazl-görsel medyada geni bir ekilde haberlere konu olmutur. Suç duyurusuna konu rkç, nefret söylemi içeren bu ve benzeri paylamlar yapan kiiler hakknda kamu gücü tarafndan herhangi bir idari-cezai yaptrm uygulanmadkça, bu gibipaylamlarn ard arkasnn da kesilmedii son yllardaki benzeri vakalardaki artla da görülmektedir. denildi.

Suç duyurusunun sonuç ve istem ksmnda u ifadelere yer verildi: Yukarda açklanan ve inceleme sonucunda ortaya çkacak gerekçeler ile resen gözetilecek nedenlerden ötürü, üpheli hakknda Halk Kin ve Dümanla Tahrik veya Aalama (TCK m.216), ve resen tespit edilecekdier suçlardan soruturma balatlarak gerekli cezann verilebilmesi içinkamu davas açlmasna karar verilmesini anlurfa Barosu olaraktalep ederiz.

Ana Sayfaya Git