Şanlıurfalı Çoban Halime ikizleriyle

Kırşehir'de çobanlık yapan Halime Filiz, yaklaşık 2 ay önce doğum yaptığı memleketi Şanlıurfa'da, tedavi için kalan ikiz çocuklarına yetkililerin yardımıyla kavuştu.

Haberler 13.04.2020 - 10:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mevsimlik içi olarak ailesiyle merkeze bal Kartalkaya köyüne gelen ve burada çobanlk yapan 37 yandaki Filiz, yaklak 2 ay önce memleketi anlurfada özel bir hastanede prematüre ikiz çocuk dünyaya getirdi.

Tedavi için kuvöze alnan çocuklar anlurfada brakmak zorunda kalan Filiz, Krehire döndü. Filiz, tedavileri tamamlanan çocuklarn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde memleketinden getiremedi.

Kartalkayal olan CHP Genel Bakan Yardmcs Yldrm Kayann köyündeki konuyu Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl ile Krehir Valiliine iletmesi üzerine ailenin ikizlerine kavumas için giriim balatld.

Bakanln koordinasyonunda Krehir Valiliinin çalmasyla aile ve anlurfadaki hastane yetkilileriyle irtibata geçildi. Koronavirüs önlemleri kapsamnda gerekli seyahat ve izin belgeleri çkarldktan sonra Valiliin salad maddi destekle çocuklarn babas Mehmet Filiz ile köy muhtar cuma günü anlurfaya gitti.

Tedavileri tamamlanan Ali ve Aye ismi verilen ikizler, dün Kartalkaya köyüne getirilerek annenin hasreti dindirildi. Ailenin dier çocuklar da kardelerini görmenin mutluluunu yaad.

Krehir Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü, ikiz çocuklarna kavuan anne ve ailesine yardm yaplabilmesi amacyla çalma balatt.

KZLERNE KAVUTU

Krehir Valisi brahim Akn, Kartalkaya köyünde yaayan Yldrm Kayann konuyu Krehir Valiliine intikal ettirmesinden sonra sorunun çözülmesi için harekete geçildiini söyledi.

Bakanln da bu konuda giriimde bulunduunu aktaran Akn, öyle konutu:

anlurfal olan ve Kartalkaya köyünde çobanlk yapan Halime Filiz doum yapm. çocuklar kuvöze alnmas nedeniyle anlurfada braklm. çocuklar salna kavuunca da doktor tarafndan bilgi verilmi. anlurfadaki çocuklarnn getirilmesi için yardm taleplerinin Valiliimize iletilmesi üzerine hastanenin doktoruyla irtibata geçildi. Bakanlmzn koordinasyonunda köy muhtar ve çocuklarn babas, seyahat ve izin belgeleri çkarlarak, salanan maddi destekle anlurfaya gönderildi. anlurfa Valiliimiz de gerekli destekleri verdi. çocuklar dün geldi. Köyde ailesine kavutu. Köy muhtar ile babas gidip ald.

Baba Mehmet Filiz de çocuklarna kavumalarndan dolay herkese teekkür ederek, çocuklarmza kavutuk, Allah raz olsun. Devletimize Allah zeval vermesin. sözlerini kulland.

CHP Genel Bakan Yardmcs Yldrm Kaya ise Halime Filizin çocuklarna kavumasnda destei olan herkese teekkür ederek, öyle konutu:

kiz bebeklerin anneleri, kardeleri ile bulumasnda emei geçen Krehir Valimiz brahim Akna ve anlurfa Valimiz Abdullah Erine çabadan dolay tekrar teekkür ediyorum. Ayrca büyük bir fedakarlkla 1400 kilometre yolu kendi aracyla giden Kartalkaya köyü muhtar Ömer Kahramana, tüm doktorlarmza, salk çalanlarna, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler anlurfa l Müdürlüü çalanlarna sonsuz teekkürlerimi sunuyorum. Dayanmann hep var olduu bu topraklarn daha nice yeni güzel günler görmesi dileiyle.

Ana Sayfaya Git