Sarma sigara Resmi Gazete'de. Peki yasaklandı mı?

Resmi Gazete Sarma sigara satışı yasaklandı mı? sorusu merakla aranmakta Sigara fiyatlarının tavan yapması akabinde milyonlarca içici sarma sigaraya yönelmişken, Sarma sigara yasaklandı haberleri gündemi zorladı. Peki sarma sigara yasaklandı mı? sorusunun cevabı ne? Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye göre makaron veya sigara kağıdına tütün doldurup satanlara 3-6 yıl arası hapis cezası verilecek. S

Haberler 27.06.2020 - 18:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Resmi Gazete Sarma sigara sat yasakland m? sorusu merakla aranmakta Sigara fiyatlarnn tavan yapmas akabinde milyonlarca içici sarma sigaraya yönelmiken, Sarma sigara yasakland haberleri gündemi zorlad. Peki sarma sigara yasakland m? sorusunun cevab ne? Resmi Gazetede yer alan düzenlemeye göre makaron veya sigara kadna tütün doldurup satanlara 3-6 yl aras hapis cezas verilecek. Sarma sigara sat yeni düzenlemeyle yasaklanm oldu.

Sigara katlarna tütün doldurulup ardndan poetlenerek satlmasna yasak getirildi. Sigara kadna ve makarona tütün doldurup satmak 1 Temmuz itibariyle yasakland. Söz konusu eylemler devleti vergi kaybna uratt için hali hazrda da yasakt. Bu ürünlerin sat için yasal boluk da giderilmi oldu.

SARMA SGARA SATII YASAKLANIYOR

Ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kadn, içine kylm tütün, parçalanm tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmu olarak satanlar, sata arz edenler, bulunduran ve nakledenlere yönelik cezai uygulama 1 Temmuzda yürürlüe girecek.

Hali hazrda sigara kadna tütün doldurmak veya makarona tütün koyup satmak yasak, çünkü devlet burada vergi kaybna uruyor. Fakat yasa ile yasal boluk da giderilmi oldu.

Ana Sayfaya Git