Sarma sigara Resmi Gazete'de. Peki yasaklandı mı?

Resmi Gazete Sarma sigara satışı yasaklandı mı? sorusu merakla aranmakta Sigara fiyatlarının tavan yapması akabinde milyonlarca içici sarma sigaraya yönelmişken, Sarma sigara yasaklandı haberleri gündemi zorladı. Peki sarma sigara yasaklandı mı? sorusunun cevabı ne? Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye göre makaron veya sigara kağıdına tütün doldurup satanlara 3-6 yıl arası hapis cezası verilecek. S

Sarma sigara Resmi Gazete'de. Peki yasaklandı mı?

Resmi Gazete Sarma sigara satışı yasaklandı mı? sorusu merakla aranmakta Sigara fiyatlarının tavan yapması akabinde milyonlarca içici sarma sigaraya yönelmişken, Sarma sigara yasaklandı haberleri gündemi zorladı. Peki sarma sigara yasaklandı mı? sorusunun cevabı ne? Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeye göre makaron veya sigara kağıdına tütün doldurup satanlara 3-6 yıl arası hapis cezası verilecek. Sarma sigara satışı yeni düzenlemeyle yasaklanmış oldu.

Sigara kağıtlarına tütün doldurulup ardından poşetlenerek satılmasına yasak getirildi. Sigara kağıdına ve makarona tütün doldurup satmak 1 Temmuz itibariyle yasaklandı. Söz konusu eylemler devleti vergi kaybına uğrattığı için hali hazırda da yasaktı. Bu ürünlerin satışı için yasal boşluk da giderilmiş oldu.

SARMA SİGARA SATIŞI YASAKLANIYOR

Ticari amaçla makaron veya yaprak sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün ya da tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlere yönelik cezai uygulama 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek.

Hali hazırda sigara kağıdına tütün doldurmak veya makarona tütün koyup satmak yasak, çünkü devlet burada vergi kaybına uğruyor. Fakat yasa ile yasal boşluk da giderilmiş oldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz