Sason'da karantina

Batman'ın Sason ilçesinde karantinaya alınan Altıdere köyünde yoğun önlemler devam ediyor.

Haberler 02.04.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sason Kaymakam Abdullah Özadal, stanbuldan köye gelen iki kii de koronovirüsün tespit edilmesinin ardndan Altdere köyünün Hfzsshha Kurulu kararyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle karantina altna alndn anmsatt.

GR-çIKILAR YASAK

Köye giri ve çkn jandarma kontrolünde gerçekletirildiini aktaran Özadal, Virüsün yaylmamas için youn önlem alnd. Önemli olan vatandan önlemlere uymasdr. Özellikle il dndan gelenler 14 gün boyunca kimseyle temas etmeden kendilerini evde karantinaya almal. dedi.

Sasona bal Altdere köyü daha önce stanbuldan gelip bu köyde ikamet eden iki vatandata yaplan tahlillerin pozitif çkmasndan dolay lçe Hfzsshha Kurulu kararyla karantinaya alnmt.

3 KÖY 9 APARTMAN

Bitlisin Tatvan ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda 3 köy ve 9 apartman karantinaya alnd.

Valilikten yaplan açklamada, l Hfzsshha Kurulunca, Umumi Hfzsshha Kanununun ilgili maddeleri gerei, Tatvana bal 3 köy ile ilçe merkezinde deiik mahallelerdeki 9 apartmann karantinaya alnmasna karar verildii belirtildi.

Açklamada, unlar kaydedildi:

VALLK UYARIYOR

Tatvann Kültür, Fatih, Kale, Aydnlar, letme, Bahçelievler mahallerinde belirlenen 9 apartman ve ilçeye bal Yumurtatepe, Örenlik ve çanakdüzü köyleri, bugün saat 21.00 itibaryla geçici süreliine karantina altna alnmtr. Apartmanlarda ikamet eden vatandalarn, daire ve apartmanlarndan giri ve çklarnn yasaklanmasna, bu apartmanlarda ikamet eden ve i devamll zorunlu olan kolluk kuvvetleri (emniyet ve TSK) ile salk kurum ve kurulularnda görev yapan personelin ilgili kararlardan muaf saylmalarna, köylerin ise giri ve çklarnn kapatlmasna karar verilmitir. Kararlara uyanmayan kiiler hakknda ilgili kanun maddeleri çerçevesinde adli ve idari cezai ilem uygulanmas kararlatrlmtr.

3 KÖYE KARANTNA

Mu ve Bulank ilçesine bal 3 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamnda karantina altna alnd.

Valilikten yaplan açklamada, merkez Yazla ve Alagün köyleri ile Bulank ilçesinin Yazba köylerinin karantinaya alnd belirtildi.

Açklamada, unlar kaydedildi:

Bu köylere stanbul ve dier illerden gelen kiilerde Kovid-19 pozitif vaka çkmas ve baz vatandalarn ev karantina kurallarna uymamas nedenleriyle l Hfzsshha Kurulu kararyla karantina altna alnmtr. Salk ve dier ihtiyaçlar için her türlü tedbir alnmtr.

Ana Sayfaya Git