Sason'da karantina

Batman'ın Sason ilçesinde karantinaya alınan Altıdere köyünde yoğun önlemler devam ediyor.

Sason'da karantina

Sason Kaymakamı Abdullah Özadalı, İstanbul’dan köye gelen iki kişi de koronovirüsün tespit edilmesinin ardından Altıdere köyünün Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle karantina altına alındığını anımsattı.

GİRİŞ-ÇIKIŞLAR YASAK

Köye giriş ve çıkışın jandarma kontrolünde gerçekleştirildiğini aktaran Özadalı, "Virüsün yayılmaması için yoğun önlem alındı. Önemli olan vatandaşın önlemlere uymasıdır. Özellikle il dışından gelenler 14 gün boyunca kimseyle temas etmeden kendilerini evde karantinaya almalı." dedi.

Sason’a bağlı Altıdere köyü daha önce İstanbul’dan gelip bu köyde ikamet eden iki vatandaşta yapılan tahlillerin pozitif çıkmasından dolayı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alınmıştı.

3 KÖY 9 APARTMAN

Bitlis'in Tatvan ilçesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 3 köy ve 9 apartman karantinaya alındı.

Valilikten yapılan açıklamada,  İl Hıfzıssıhha Kurulunca, Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun ilgili maddeleri gereği, Tatvan'a bağlı 3 köy ile ilçe merkezinde değişik mahallelerdeki 9 apartmanın karantinaya alınmasına karar verildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

VALİLİK UYARIYOR

"Tatvan'ın Kültür, Fatih, Kale, Aydınlar, İşletme, Bahçelievler mahallerinde belirlenen 9 apartman ve ilçeye bağlı Yumurtatepe, Örenlik ve Çanakdüzü köyleri, bugün saat 21.00 itibarıyla geçici süreliğine karantina altına alınmıştır. Apartmanlarda ikamet eden vatandaşların, daire ve apartmanlarından giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, bu apartmanlarda ikamet eden ve iş devamlılığı zorunlu olan kolluk kuvvetleri (emniyet ve TSK) ile sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personelin ilgili kararlardan muaf sayılmalarına, köylerin ise giriş ve çıkışlarının kapatılmasına karar verilmiştir. Kararlara uyanmayan kişiler hakkında ilgili kanun maddeleri çerçevesinde adli ve idari cezai işlem uygulanması kararlaştırılmıştır."

3 KÖYE KARANTİNA

Muş ve Bulanık ilçesine bağlı 3 köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, merkez Yazla ve Alagün köyleri ile Bulanık ilçesinin Yazbaşı köylerinin karantinaya alındığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu köylere İstanbul ve diğer illerden gelen kişilerde Kovid-19 pozitif vaka çıkması ve bazı vatandaşların ev karantina kurallarına uymaması nedenleriyle İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantina altına alınmıştır. Sağlık ve diğer ihtiyaçlar için her türlü tedbir alınmıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz