Savcı mütalaa verecek!

Aralarında HDP'li eski Kulp belediye başkanı Mehmet Fatih Taş'ın da yer aldığı tutuksuz 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Savcı, mütalaa hazırlayacak.

Haberler 18.01.2022 - 03:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kulp ilçesinde 3 yl önce PKKl teröristlerce düzenlenen, 7 orman içisinin ehit dütüü saldryla balantlar olduklar gerekçesiyle aralarnda HDPli eski Kulp belediye bakan Mehmet Fatih Tan da yer ald tutuksuz 7 sann yarglanmasna devam edildi.

YARGILAMA YAPILDI

Diyarbakr 9. Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumaya sank Ta katld, dier 6 sann ise avukatlar salonda hazr bulundu. Durumada mahkeme heyeti, cumhuriyet savcsnn sanklardan Mehmet Emin Ayn 7 Ekim 2021de tahliye edilmesine dönük yapt itirazn üst mahkemece reddine ilikin verilen kararn dosaya eklendiini belirtti.

Mahkeme, sank Mehmet Fatih Ta hakknda Mart 2020de Lice ilçesi krsalnda yürütülen operasyon srasnda ele geçirilen dokümanda cep telefonu numarasnn yer almas gerekçesiyle örgüt üyelii iddiasyla hazrlanan 2021/272 sayl dosyann mevcut dava dosyas ile birletirilmesine karar verildiini açklad.

TA: CEP TELEFONUM HERKESTE VAR

Birletirme kararna ilikin söz verilen Ta, savunmasnda hakknda hazrlanan iddianamedeki telefon numarasnn kendisine ait olduunu, belediye ebakan olmas nedeniyle cep telefonunun herkeste bulunabileceini, kendisine suçlama olarak yöneltilen örgüt üyesi olmad gibi, hiçbir örgüt üyesiyle de herhangi irtibatnn bulunmadn dile getirdi.

FADES DAH ALINMADI

Avukat Eyüp Aydeniz de yapt savunmada müvekkili hakknda hazrlanan iddianameyi gördüünde bir avukat olarak ne diyeceini bilemediini, zira iddia makamnn ele geçirilen dokümanda telefonu yer ald gerekçesiyle suçlama yönelttii müvekkilinin ifadesine bile bavurmadan iddianame hazrladn ifade etti. fadesi alnmadan müvekkili hakknda iddianame hazrlanmasnn adil yarglanma hakknn ihlali olduunu söyleyen Aydeniz, mahkemenin böylesi bir iddianameyi kabul etmi olmasn eletirdi.

Aydeniz, müvekkilinin sadece iki gizli tann beyanlar ile oluturulmu mevcut dosyadan beraat edeceinin aikr olduunu dile getirip, ayrntl beyanlarn savclk mütalaasndan sonra yapacaklarn belirtti.

SAVCI, DOSYAYI TALEP ETT

Heyetin söz verdii iddia makam, sanklar hakkndaki adli kontrol kararnn devamna, soruturmann geniletilmesi talebi yoksa mütalaa hazrlamak üzere dosyann tevdiine karar verilmesini istedi. Sank avukatlar mütalaann ardndan ayrntl beyanda bulunacaklarn belirtti.

DAVA ERTELEND

Mahkeme heyeti, açklad ara kararlarnda sanklar hakkndaki adli kontrol tedbirlerinin devam, dava dosyasnn mütalaa hazrlanmak üzere iddia makamna tevdii edilmesini kararlatrp, bir sonraki durumay 16 Mart tarihine erteledi.

STENEN CEZALAR

ddianamede, aralarnda HDPli eski Kulp Belediye Bakan Mehmet Fatih Ta ile dönemin HDP lçe Bakan Mehmet Abidin Karaman ve Kulp Belediyesi Fen leri Müdürü ener Aktan da bulunduu 7 sank hakknda, devletin birlii ve ülke bütünlüünü bozmak, tasarlayarak öldürmek, tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurmak veya el deitirmek, terör örgütü propagandas yapmak ve suç ve suçluyu övmek suçlarndan 2er kez arlatrlm müebbet ve 5 yldan 15 yla kadar deien oranlarda hapis cezas isteniyor.

Diyarbakrn Kulp ilçesinin Aaçkorur Mahallesi mevkisinde 12 Eylül 2019da odun toplamaya giden köylülerin bulunduu araca PKKl teröristlerce el yapm patlaycyla düzenlenen saldrda, hsan çelikbilek (43), Mehmet Bozyel (17), Abit Yldz (22), Ömer Yldz (15), Siraç Yldz (26), Ahmet Ay (23) ve Sinan Diger (45) ehit olmu, 10 kii de yaralanmt.

Ana Sayfaya Git