Savcı tutuklama mahkeme serbest

Miraç Miroğlu’nun ölümüne neden olan zırhlı araç sürücüsü polis M. K., ifadesinde “hız kurallarına riayet ettiğini” ileri sürdü. Savcılığın tutuklanması talebinde bulunduğu polis hakimlik tarafından serbest bırakıldı.

Haberler 11.09.2021 - 01:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

rnakn dil ilçesinde 3 Eylül akam sürücü olduu zrhl araçla çarpt 7 yandaki Miraç Mirolunun ölümüne neden olan polis memuru M.K., ifadesinde görgü tanklarnn beyanlarnn aksine suçsuz olduunu savundu.

dil Cumhuriyet Savcl tarafndan olayla ilgili taksirle ölüme sebebiyet verme suçundan hakknda soruturma balatlan polis memuru M.K. savclk sorgusunda kendisine isnat edilen suçlamay kabul etmezken, tutuklama talebiyle dil Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi.

Olay esnasnda zrhl araçta bulunan komiser M. G. ise, olayn görgü tan ..nin yüksek bir ekilde fren yada çarpma eklinde bir ses duyduunu söylemesine ramen ifadesinde aracn yava gittiini öne sürdü.

20-25 KM HIZLA GTTKLERN ÖNE SÜRDÜ

Komiser M.G, ifadesinde Tali yoldan gelen araç ve ahslar uyarmak amacyla yol kesiiminde korna çalmak suretiyle uyar vererek geçilerimizi salamaktayz. Söz konusu olay olmadan önce ayn ekilde davranarak dikkatli bir ekilde geçiimizi yapmtk. Olay annda ve öncesinde aracmzn hz yaklak 25-30 km civarndayd. Eer aksi bir durum olsayd araç arlnda dikkate alndnda 2-3 metre aralnda durmamz mümkün olmazd. Tüm anlatm olduum sebeplerden dolay araç oförü M. K.nin herhangi bir kusuru yoktur. Bu olayla ilgili bildiklerim bunlardan ibarettir beyanlarnda bulundu.

SAVCILIK TUTUKLAMA STED

Savcln tutuklanmas talebinde bulunduu polis memuru M.K. sevk edildii Hakimlikte kendisini Turgut Özal Mahallesinde hz kurallarna riayet ederek seyir halindeydim. Turgut Özal caddesi ile 533 sokak kesiimine geldiimde hzm daha da yavalattm, kornaya basmak suretiyle sesli uyarm da verdim.2019 ylndan bu yana bu araçlar kullanmaktaym, kavaklarda yavalarm, gerekli ses uyarlarm veririm, daha önce böyle bir kaza yaamadm, trafik kurallarn her zaman için rivayet eden bir insanm ve olay annda da ayn ekilde davrandm. Kavaktan geçtiim esnada araçta bir sarsnt oldu. Aracn arkasn gösteren araç içi kameramza baktmda arkada yerde yatan bir ahs gördüm. Olay esnasnda yanmda bulunan komiserim ile beraber ivedi bir ekilde ahsn yanna gittik. Zaman kaybolmasn diye 112i aramadan kendim çocuu yerden kaldrarak ekip otomun sa ön koltuuna zarar görmeyecek ekilde çocuu yatrdm. Bu esnada aracn sa arka kapsn tanmadm bir bayan açt. Binmek istedi engel olmadm. O da bizimle geldi. çocuu 5-6 dakikada hastaneye yetitirdim sözleriyle savundu.

Kavaa yaklat esnada hzn azalttn öne süren M.K, Araç zrhl olduu için ve camlarnda tel kafes bulunduu için görü açmz daralmaktadr. Ayrca bahse konu kavakta oval aynann olmamas ve kardan güne nn yüzüme vurmas durumu da söz konusu oldu. Ayrca ön cam ile yan cam bir birinden ayran direk oldukça geni, yan cam oldukça küçük olduu için ve zrhl araç yüksek olduu için çok yaknda bulunan çocuu görmem imkanszd, bununla beraber çocuk kör noktada kald için göremedim dedi.

ki yldr araç kullandn belirten M.K., 2 yldr bugüne dek herhangi bir kazaya karmadn kaydetti. M.K., ifadesinin devamnda kendisini öyle savundu: Ben hz kurallarna kurallarna riayet ettim ve gerekli tedbirli davranlar gösterdim. Ancak böyle üzücü bir kaza meydana geldi. Bu kazada benim kusurum yoktur. Ve ayrca tutuklama tedbiri oldukça ar ve haksz olacaktr. Ben sabit ikametgah sahibiyim ve kamu görevlisiyim. Kaçma yada delilleri karartma durumu söz konusu olamaz. Bu durumunda göz önünde bulundurulmasn talep ediyorum.

HAKM TUTUKLAMA TALEBN YERNDE BULMADI

Hakimlik, kendisini bu sözlerle savunan polis memuru hakknda savclkça bulunan tutuklama talebini yerinde bulmayarak serbest braklmasna karar verdi. Hakimlik, kararn u gerekçelere dayandrd: Her ne kadar üpheli hakknda taksirle ölüme neden olma (TCK/85 md.) suçlamasyla tutuklama karar verilmesi yönünde talepte bulunulmu olsa da; ncelenen soruturma dosyas içerisinde alnan ifade ve beyanlar, olay yeri görgü ve tespit tutana, CD çözümleme ve görüntü izleme tutana ile kaza tutana içeriinde yer alan üphelinin 2918 sayl karayollar Trafik Kanunu 52/1-A maddesi uyarnca kusur durumu gösterir eylemi bir bütün halinde deerlendirildiinde, üphelinin kaçmas, saklanmas ile kaçaca üphesini uyandran somut olgularn bulunmamas öte yandan delilleri yok etme, gizleme, deitirmeye matuf davranlarnn dosyaya yansmamas ile birlikte tank, madur veya bakalar üzerinden bask yaplmas giriiminde bulunma hususlarna dair bir bilgi/belge yer almamas durumlar da göz önüne alndnda; tutuklama tedbirinin koruma tedbirlerinin içerisinde en ar maliyette bulunup en son uygulanmas gereken e deyile Son çare ilkesine tabi bir tedbir niteliinde yer alarak cezalandrma fonksiyonu güden bir amac da olmama hususlar kül halinde deerlendirildiinde; bu aamada tutuklama kararyla beklenilen yararn adli kontrol tedbirleri uygulanmak suretiyle salanabilecei kanaatine varlarak dil Cumhuriyet Basavclnn tutuklama talebinin reddine karar verilmitir.

Hakimlik, haftann bir günü imza vermek suretiyle adli kontrol uygulanmasna karar verdii polis memuruna yine d çk yasa getirdi. Miraçn anne ve babasnn ifadesi ise polisin serbest braklmasndan iki gün sonra 8 Austosta alnd. Her ikisi de sank polisten ikayetçi oldu.

BENM CANIM YANDI KMSENN YANMASIN

Baba Salih Mirolu ifadesinde, Olaya karan polis memuruna ar bir ceza verilmesini istiyorum. Benim canm yand bakasnn cannn yanmasn istemiyorum. Sokaklarda zrhl araçlarn geçmemesini ve geçtikleri güzergahlardan da yava geçmesini istiyorum. Olaya karan polisten ikayetçi ve davacym dedi.

Ana Sayfaya Git