Savcı, Yoldaş cinayetinde 'tasarlama' görmedi

Cezaevinden firar edip eşi Remziye Yoldaş'ı katleden Veysi Yoldaş hakkında “kasten öldürmek" suçundan mütalaa hazırlamasına itiraz eden avukatlar, sanığın “tasarlayarak kasten öldürmek” suçundan cezalandırılması iddiasında bulundu.

Haberler 05.11.2021 - 00:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Baka bir suçtan tutuklu bulunduu açk cezaevinden firar edip, ei Remziye Yolda Diyarbakrda 28 Austos 2020 tarihinde katleden Veysi Yoldan yargland davann 3üncü durumas görüldü. Diyarbakr 7nci Ar Ceza Mahkemesinde görülen durumada tutuklu sank Veysi Yolda, taraf avukatlar, önceki celse davaya katlma talepleri kabul edilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanl avukat, Remziye Yoldan anne ve babas Sevile-Ahmet Tura çifti hazr bulundu.

Mahkeme heyetinin izleyici almad duruma, yaplan kimlik tespitinin ardndan salon dnda bekleyen tanklarn tek tek çarlp, dinlenmesiyle balad. Tanklardan ilk olarak katledilen Remziye Yoldan erkek kardei Mustafa Tura dinlendi.

ÖLDÜRMEK çN SLAH ALMITI

Tura, Veysi Yoldan cezaevinden ablasn öldürmek için kaçtn, cinayetten 3 gün önce babas ve ablas ile birlikte çaltklar dükkanlarna geldiini anlatt. Dükkann içerisinde ablasnn boazna sarlan san durdurmaya çaltklarnda, sann belindeki silah çkartp kendilerine dorulttuunu ve hepinizi öldüreceim dediini dile getiren Tura, kendisini durdurmak için üstüne yürümeleri üzerine dükkandan kaçan sann 3 gün sonra da ablasn öldürdüünü ifade etti.

Mahkemeden soru sorma talebinde bulunan aile avukat Nilda Baltal, tank Turaya sank Veysi Yoldan sürekli silah tayp tamadn sordu. Tura, soruya Ablam öldürmek için silah almt. ledii cinayetten önce mahalledekilerden silah aldn bize söyleyenler olmutu yantn verdi.

POLSN HMALN ANLATINCA

Duruma, dier tank olan katledilen Yoldan kz kardei Asiye Turann dinlenmesi ile devam etti. Cinayetten önce sk sk sohbet ettikleri ablasna sank Yolda ile evine gidip gitmek istemediini sorduunu söyleyen Tura, ablasnn her defasnda cezaevinden kaçm neden gideyim diyerek ilikilerini sonlandrma karar aldn ve boanmak istediini anlatt. Sann cezaevinden kaçtktan sonra fiziki olarak ve telefonla kendisini rahatsz etmesi üzerine ablasnn birkaç kez karakola gidip, ikayetçi olduunu ve 115 Polis mdat hattn arayp bildirdiini dile getiren Tura, harekete geçmeyen polislerin ablasna onu görünce haber ver demekle yetindiini ifade etti. Bu yöndeki anlatmlarna devam ettii srada tann sözünü kesen mahkeme bakan, sadece gördüklerini anlat diyerek araya girdi.

Anlatmlarna devam eden Asiye Tura, Ablam bu adam hiç deimeyecek diyerek, boanma dilekçesi vereceini söylüyordu. Bu adam da ablamn kendisinden boanmak istediini örenince daha çok sinirlendi dedi. Bu sözlere kzp, tana çkan Veysi Yolda mahkeme bakan susturdu.

CEZAEVNDE DDET

Av. Baltal, anlatmlarn tamamlayan tank Turaya, sann ablasna daha önce hiç iddet uygulayp, uygulamadn sordu. Tura, soruya Ablama daha önceleri de iddet uygulamt. Ablam, bir gün görü için cezaevinde gittiinde aralarnda tartma çkmas üzerine ablamn boazn skmt. Ablam görüme odasndaki çar butonuna basp, görevlilerin gelmesiyle ancak kurtulmutu. Firar ettii gün yüz yüze görümeye ikna ettii ablama yine iddet uygulam, Remziye bu nedenle artk kendisiyle görümek istemiyordu yant verdi.

Daha sonra sank Veysi Yoldan savunmas alnd. Savunmasnda sürekli satamada bulunduu tanklarn kendisine dair anlatmlarn yalanlayan sank, cezaevinde iken Remziye Yoldaa dönük bir iddet eyleminin olmadn savundu. Bana dair iddialarn tümü aslszdr diyen sank, yaanan olayda öldürme kastnn olmadn savundu.

MÜTALAA SUNULDU

Sann savunmasn tamamlamasnn ardndan mahkeme heyetinin söz verdii iddia makam, esas hakkndaki mütalaasn sundu. ddia makam, sann kasten öldürme suçundan müebbet hapisle cezalandrlmasn talep etti.

AV. BALTALI: CNAYET TASARLANARAK LEND

Savclk mütalaasna kar söz verilen müteki avukatlarndan Nilda Baltal, dosyada eksiklikler bulunmasna ramen iddia makamnn bu aamada esas hakknda mütalaa sunmasna ardklarn ifade etti. Bu cinayetin planl ve tasarlanarak ilendii kanaatinde olduklarn, tank anlatmlarnn da bu yönde olduunu gösterdiini belirten Av. Baltal, Bu konuda en ufak bir üphemiz yoktur. Sank eini öldürmek maksadyla cezaevinden firar etmitir. Kendisini reddeden bir kadna kar adm adm planlanm bir cinayet söz konusu diyerek, sann tasarlayarak kasten öldürme suçu ndan arlatrlm müebbet hapisle cezalandrlmasn talep etti.

Söz verilen anne ve baba Ahmet ve Sevile Turan çifti de sann en ar cezaya çaptrlmasn istedi.

SANIK AVUKATI: ÖLDÜRMEK STESE ÖLDÜRÜRDÜ

Savclk mütalaasna kar savunma yapan sank avukat ise, müvekkilinin eini öldürmek istese daha önce de öldürebileceini, fakat yapmadn, bu nedenle olayda öldürme kastnn bulunmadn söyledi. Sank avukat, Remziye Yoldan da kan kaybndan hayatn kaybettiini kaydetti.

Sank avukatnn savunmasn tamamlamasnn ardndan mahkeme heyeti, dosyaya dair karar açklamak üzere bir sonraki durumay 8 ubat 2022 tarihine erteledi.

Ana Sayfaya Git